Haber
2011-05-02 07:23:14
1 Mayis Coskuyla Kutlandi

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü, Istanbul ve Ankara basta olmak üzere Türkiye genelinde bayram havasinda kutlandi. Küçük çapli gerginliklerin disinda alisilagelen tasli ve sopali görüntüler yasanmadi. Istanbul’daki kutlamalar, isçiler için sembollesen Taksim’de gerçeklesirken, Ankara’daki senliklerin adresi Sihhiye Meydani oldu.

 

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreteri Günay Kaya, Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Haci Bayram Tonbul, Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin da Istanbul Taksim Meydani’nda yapilan kutlamalara katildi.

 

Hükümetin geçen yil Emek ve Dayanisma Günü ilan ettigi 1 Mayis, ikinci kez Taksim Meydani’nda kutlandi. 34 yil önce kanli provokasyona sahne olan meydan, sendikalarin bayraklariyla karnaval yerine döndü. Kutlamalarda, 1977’deki olaylarda hayatini kaybeden 34 kisi de unutulmadi. Gruplar, Kazanci Yokusu’nun Taksim çikisina kirmizi karanfiller birakti. O günü yasayanlar, ‘Kanli 1 Mayis’in faillerinin yargilanmasini istedi.

 

Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, bu yil Türkiye’nin daha da normallesmis bir sekilde 1 Mayis’a gittigini söyledi.

Kaya, sakin geçen ve bayram havasinda kutlanan 1 Mayislarin, normallesmeye giden yolun önemli kilometre taslarini olusturdugunu kaydetti.

 

Isçi ve memur konfederasyonlarinin kenetlenerek bayram kutlamasi yapilmasinda önemli bir görev üstlendigini belirten Kaya, “Bugün yapilan, Türk demokrasisi, Türk sendikal hareketi için büyük bir kazanimdir. 1977’de yasananlar bir talihsizliktir. O tarihteki saldiriyi gerçeklestirenleri kiniyoruz. Dünyada meydanlar, demokrasinin harman yeridir. Bunun Türkiye’de de hak ettigi yeri almasi gerekiyordu. 1977’den 2010 yilina kadar demokrasi meydani olmasi gereken Taksim Meydani, sendikal etkinlik ve kutlamalara kapatilmistir. Bu, çok sik bir olay degildi. 2010 yilinda Memur-Sen olarak, normallesme sürecine katki sunduk ve kirilma esiginin asilmasini sagladik. Bugün de görüldügü üzere, sorunsuz ve coskulu bir bayram kutlamasi gerçeklestiriyoruz” dedi.

 

Kaya, Memur-Sen’in Taksim’deki mitinge binlerce kisi ile katildigini ifade ederek, illerdeki kutlamalarda da yer aldiklarini dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen