Haber
2013-04-22 07:38:43
1 Mayıs’ı Çanakkale’de Kutlayacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı Çanakkale’de kutlama kararı aldıklarını ifade etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Osmaniye’de düzenlenen “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konulu konferansa katıldı. Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Gündoğdu, seviyenin düşürülmeden sendikacılık yapılması gerektiğini belirterek, Taksim’de yapılması planlanan Emek ve Dayanışma Bayramı’nı KESK’in sabote ettiğini, DİSK’in de buna destek olduğunu kaydetti. Gündoğdu, bu nedenle kutlamanın Çanakkale’de yapılacağını söyleyerek, “Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı ve Çerkez’i ile orada yatan Çanakkale şehitleri var. Bu nedenle 1 Mayıs’ı orada kutlayacağız” dedi.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gündoğdu, insanların yıllarca inançları ve bazı değerleri uğruna ötekileştirildiğini, doğuda görev yapan memurların can güvenliği sorunu yaşadığını dile getirerek, artık bu problemin çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Gündoğdu, şunları söyledi:

“Empati yapmak zorundayız. Bu acı artık bitsin. Güneydoğu’daki kardeşlerimiz ile teröristi ayıralım. Bir şehit annesinin yüreğinin yanmasındansa, sendika da, siyaset de araçtır, bunların tamamını feda edebiliriz. Ama bir konfederasyon tehdit ediyor; hesap vereceksiniz, yargılanacaksınız, üye kaybediyorsunuz bu sürece destek verdiğiniz için diyorlar. Bizi üye ile tehdit ediyorlar. Değerli arkadaşlarım ben Mehmet Akif İnan’ın koltuğunda oturuyorum. Benim için ücret araçtır, amaç davaya hizmet etmektir. PKK’nın ya da Ergenekon’un yanaşmalığını yapan 1 milyon üyenin genel başkanı olmaktansa, üyesiz ve sendikasız kalmayı tercih ederim. Memur-Sen olarak 36 maddelik bir çözüm paketi sunduk. Şayet bütün bu çabalarımıza rağmen başarıya ulaşamazsak ne olur, ne kaybederiz? Hiçbir şey kaybetmeyiz.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen