Haber
2014-04-17 07:46:02
1 Mayıs'ı Maske Takmadan, Molotof Atmadan Kutlayacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs’ı, maske takmadan, molotof atmadan kutlayacaklarını söyledi.

 

Ülke TV’de Ersoy Dede’nin hazırlayıp sunduğu “Ülke’de Bugün” programına konuk olan Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Gezi olaylarının ve 17 Aralık’ın hedeflerinden birinin ‘Çözüm Süreci’ni sabote etmek olduğunu belirten Gündoğdu, “İşte bunun için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız. Çözüm Süreci’ni milletin himayesinde olduğunu haykıracağız” dedi.

 

1 Mayıs kutlamalarında küresel adalet için taleplerini de dile getireceklerini açıklayan Gündoğdu, “Diyarbakır’dan Myanmar, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Suriye, Filistin, Mısır ve idama mahkûm edilen kardeşlerimiz için hem dua edeceğiz hem de dünya kamuoyuna, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları örgütlerine ve ITUC’e mazlumun, masumun ve mağdurun sesini duyuracağız” şeklinde konuştu.

 

Haklar, özgürlükler, demokrasi, adalet için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da, İstasyon Meydanı’nda olacaklarını kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu: “1 Mayıs’ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Başkalarının hukukuna zarar vermeden 1 Mayıs’ı kutlayacağız, kardeşlik mesajı vereceğiz. 1 Mayıs’ı maske takmadan, molotof atmadan, kaldırım taşı sökmeden kutlayıp, mazlumların da sesi olacağız.”

 

 

Taksim Dayatılamaz

 

Bazı konfederasyonların “Taksim” ısrarını değerlendiren Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Taksim ısrarla gündeme getiriliyor. Oysa Taksim’i değil, ‘Emek’ ve ‘Dayanışma’yı konuşmalıyız. Taksim, sembolik değeri olan, 1977’deki olumsuz olaylarıyla anılan, 2010 yılında da 6 konfederasyon bir araya gelerek 1 Mayıs’ı kutladığımız bir yer. Bugün Gezi olaylarında olduğu gibi, Taksim üzerinden yeni bir sorun çıkarılmak isteniyor. Eğer işçinin, memurun bugünde söylemek istediği söz önemliyse, bu Taksim olmaz, Diyarbakır olur; Diyarbakır olmaz, Çanakkale olur; Çanakkale olmaz, Yenikapı olur, Kadıköy Meydanı olur. Yani meydanın bir kutsallığı yoktur. Taksim’i değil, ‘Emek’ ve ‘Dayanışma’yı konuşmalıyız. Sözün nerede söylendiği değil, sözün ne olduğu önemlidir. Taksim dayatılamaz. Anlaşılan, birileri Taksim üzerinden sorun çıkartmak istiyor. Kaos üretme derdindeler. İşçinin sorunu yerine Taksim konuşuluyor. Bu kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Taksim açılsın. Taksim’in kutsal olmadığı gibi, yasaklanması da ne kadar doğru, bunu tartışabiliriz” diyen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Geçen yıl, önceki yıl hep bunun üzerinde duruyorduk. Gezi olaylarında gördük ki, Taksim birileri için farklı bir mana ifade ediyor. O manaların devamı olarak da, bu sene yeniden orada değişik senaryoların hayata geçirilmek isteneceğini görüyoruz. İşçilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini haykırmak dururken, Siyonizm’e, kapitalizme, sermayeye karşı duruş sergilemek gerekirken, ‘Taksim’e çıkarım, Taksim benim için kutsaldır’ demenin kutsallıkla bir ilgisi olamaz.”

 

 

Dünya Mazlumlarının Sözcülüğünü Yapacağız

 

Geçen yıl 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutladıklarını hatırlatan Gündoğdu, “Geçen yıl 1 Mayıs’ta 77 milyonun kardeşliğini haykırarak şehitlerimizin mirası Çanakkale ruhunu öne çıkarmıştık. Bu yıl ise, ötekilerin beriki olmasında önemli adımların atıldığı bir dönemde, kardeşlik hukukunun gelişmesi için ‘Diyarbakır’ diyoruz. Çünkü hem Gezi olaylarının hem Taksim’in, Taksim üzerinde oynanan oyunların hem de 17 Aralık’ın hedeflerinden biri de Çözüm Süreci’ni sabote etmektir. İşte bunun için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’dayız. Çözüm sürecini milletin himayesinde olduğunu haykıracağız. 17 aydır şehit cenazesi gelmiyor. Memur-Sen olarak Diyarbakır’ı önemsiyoruz. Çünkü Diyarbakır medeniyet değerlerimizin, medeniyet davamızın en önemli merkezlerinden biridir. Bu merkezde Memur-Sen olarak bir araya geleceğiz. Çevre 20 ilimizi oraya davet edeceğiz. 300 otobüslük katılımla Diyarbakır’da coşkulu bir etkinlik yapacağız. Genel merkezimizin hazırlayacağı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, dünya mazlumlarının sözcülüğünü yapacağız, memurların beklentilerini dile getireceğiz. Milletimiz, birbiriyle kardeş olduğunu haykıracağız. Biz barışın kalıcı olmasını ve kardeşlik kültürünün yaygınlaşmasını istiyoruz. 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da kazandıklarımızı kutlayıp, yeni hak taleplerimizi haykıracağız. 1 Mayıs’ta daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız. Başkalarının hukukuna zarar vermeden 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Kardeşlik mesajı vereceğiz. 1 Mayıs’ı maske takmadan, molotof atmadan, kaldırım taşı sökmeden kutlayıp, mazlumların da sesi olacağız. Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için 1 Mayıs’ta Diyarbakır’da, İstasyon Meydanı’nda olacağız ve buradan Myanmar, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Suriye, Filistin, Mısır ve idama mahkum edilen kardeşlerimiz için hem dua edeceğiz hem de dünya kamuoyuna, Birleşmiş Milletler’e, insan hakları örgütlerine ve ITUC’e mazlumun, masumun ve mağdurun sesini duyuracağız. Kendi ülkelerinde ufacık bir sıkıntı olduğunda, kıyameti koparanların üç maymunu oynuyor olma çifte standardını da İstasyon Meydanı’nda deşifre edeceğiz” diye konuştu. 

 

 


1 Mayıs'ı Maske Takmadan, Molotof Atmadan... paylaşan: egitimbirsengenelmerkez

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen