Haber
2016-03-23 07:00:57
1 milyon yeni başlangıçlara vesile olsun

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “1 milyon, yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz. Bu anlayışla kireçle boyanmış sınırların dışına çıkacak, evrensel alanda bu sendikal hareketi taçlandıracak ve bu bereketi bütün dünyaya yayacağız” dedi.

Memur-Sen Erzurum Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Ali Yalçın, konuşmasına, şehitleri anarak başladı. Taşeron örgütler kullanılarak Türkiye’nin yeni bir terör dalgası içine çekildiğini ifade eden Yalçın, “İçinden geçtiğimiz bu kritik süreçte, vesayete hizmet eden terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap, yekvücut olduğumuzu göstermektir” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in Türkiye’nin en zor dönemlerinde milli iradenin yanında durarak ciddi bir tavır ortaya koyduğunu belirten Yalçın, şöyle devam etti: “Geçmişte ülkemizin birtakım yapılar tarafından kuşatılmasının sebebi, Memur-Sen gibi sivil toplum kuruluşlarının olmamasıydı. Şimdi Memur-Sen var. Yeri ve zamanı geldiğinde ülkeye kurulan tuzakları bertaraf eden, tüm kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu savunan büyük Memur-Sen ailesiyiz. Biz, sendikacılığı iyilikleri önermenin, kötülükleri önlemenin izdüşümü olarak kodladık. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyiz.”
 


1 milyona gün sayıyoruz

Memur-Sen’in, 1 milyona yakın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Yalçın, “1 milyon üye sayısı sadece bir heves değil. Bugün 1 milyona yürüyen, 11 hizmet kolunun tamamında yetkili olan, toplu sözleşmede, kurum idari kurallarında, Kamu Personeli Danışma Kurullarında beklentileri masaya taşıyan, beklentinin kazanıma dönüşmesi için ter akıtan akademik hizmet sendikacılığı, hakkı elde etmeye dönük direnç sendikacılığı Memur-Sen patentli sendikacılıktır. Memur-Sen, sadece kamu görevlileri sendikacılığı noktasında değil, genel itibarıyla Türkiye’nin en önemli kazanımıdır. 1 milyon; yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz. Türkiye’nin ve dünya mazlumlarının buna ihtiyacı var. Kireçle boyanmış sınırlar, bizim gönül dünyamızı yansıtmıyor. Bu sınırların dışına çıkacak, evrensel alanda bu sendikal hareketi taçlandıracak ve bu bereketi bütün dünyaya yayacağız” ifadelerini kullandı.

Yetimlere sahip çıkmalıyız

Eğitim-Bir-Sen’in paydaş olduğu “Yetim Projesine” sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın, şöyle konuştu: “Diğer ülkelere gittiğimizde bu projenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Sendikacılığı kendi öğretilerimizden, kültürümüzden kodladık. Biz salt seküler sendikacılık yapmıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan ‘Yetim Projesi’nin paydaşı olduk. Yetimlere sahip çıkmazsak onlar mafyaların eline düşer. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak yetimlere sahip çıkmak, onlara kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları beraberce paylaşarak azaltmak hepimizin görevidir.”
 


Teröre karşı yekvücut olmalıyız

Memur-Sen’i Pakistan’ın, Saraybosna’nın, Orta Afrika’nın, Arakan’ın, Bangladeş’in, Doğu Türkistan’ın, Filistin’in ve Suriye’nin yakından ilgilendirdiğini dile getiren Yalçın, “Mazlumların her zaman yanında olmak zorundayız. Diğer taraftan Diyarbakır’da çukurların ürettiği mağdurlara elimizi uzattık, topladığımız yardımlarla onların yanında olduk. Beyaz Kürtlerin ve terörün yaptığı Kürt tehcirinin önüne geçtik. Terörle kol kola girenlerin karşısında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. İçinden geçtiğimiz bu kritik süreçte, vesayete hizmet eden terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap, yekvücut olduğumuzu göstermektir” diye konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ı ziyaret etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen