Haber
2009-01-19 06:18:34
100 Binler Israil’e Lanet Etti

Israil’in Gazze’de sürdürdügü katliam, Ankara Sihhiye Meydani’nda, Türkiye’nin dört bir yaninda gelen üyelerimizin destek verdigi ve 100 binlerce kisinin katildigi “Her Yer Filistin Hepimiz Filistinliyiz” mitinginde protesto edildi.

 

Memur-Sen, Hak-Is, MÜSIAD, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Dernegi’nin olusturdugu “Her Yer Filistin Hepimiz Filistinliyiz” platformunun düzenledigi miting, Ankara Sihhiye Meydani’nda gerçeklestirildi. Katilimcilar, Filistin’e destek ve Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto etme amaciyla sabahtan itibaren meydanda toplanmaya basladilar.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Israil’in Gazze’ye saldirilariyla ilgili somut adim atmayan Birlesmis Milletler’in (BM) tamamen feshedilmesini istediklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Lanet olsun irkçi Siyonist Israil’e. Usaklarindan aldigi güç ile temin ettigi bombalarla mazlum kardeslerimizin üzerine vahset olup yagiyor. Lanet olsun bu vahsetin sahiplerine. Çocuklari, kadinlari, gençleri katlettiler. Simdi kendilerinin bile inanmadigi baristan söz ediyorlar. Defolup o kutsal topraklardan gidinceye kadar baris degil, direnç devam edecek. Dünya, AB Islam ülkeleri ve BM’yi bu soykirim karsisinda duyarsiz ve sessiz kaldiklari için kiniyorum. Israil’in kölesi haline gelen devletler ve birliklerle bizim isimiz olmaz. Herkes sustu ama biz susmadik, susmayacagiz. Zulme karsi direnecegiz. Bu dava ümmetin davasidir.”

 

BM’nin kendi okullarinin, yardim kuruluslarinin vurulmasina bile seyirci kaldigini belirten Gündogdu, “Israil’in bu tavri, cevabini hep birlikte arayacagimiz bir soruyu da beraberinde getiriyor. Israil, BM üyesi midir yoksa BM Israil’in kölesi midir? Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi ile bu vahsete ve soykirima seyirci kalan BM’nin isminin degistirilmesini ve ortaya koydugu bu tavra uygun olarak ‘Dagilmis Milletler’, ‘Duyarsiz Milletler’ ya da ‘Seyirci Milletler’ ismini kullanmasini, hatta kendine bile faydasi olmayan bu kurumun tamamen feshedilmesini teklif ediyoruz. Taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Terör devletinin büyükelçiligi kapatilsin, Israil ile yapilan tüm anlasmalar iptal edilsin, Yahudi mallari boykot edilsin” seklinde konustu.

 

“Filistin, katil Israil’den kurtuluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Rachel, genç bir ABD’li kizdi. Kimin yaninda yer aldigi önemli degildi. Filistinli çocuklarin yanindaydi ve Israil tanklari altinda ezildi. Rosa Parks, O da ABD’li. 1955’te ABD’nin siyahlari yasakladigi, disladigi dönemler... Rosa en ön koltukta oturuyor otobüste. Zencileri bugüne getiriyor. Obama’ya sesleniyorum. Bu vatandaslarin kadar onurlu ol.”

 

Gündogdu, daha sonra Kurucu Genel Baskanimiz Merhum Mehmet Akif Inan’in “Mescid-i Aksa” isimli siirini okudu. Siirin okunmasiyla katilimcilar duygulu anlar yasadilar.

 

Yüzbinlerce kisinin bulundugu Sihhiye Meydani’na Gazze’den telefonla baglanan HAMAS Temsilcisi Ziyad Ebu Ahmet, katilimcilara, “Siz, Abdülhamid’in torunlari olarak ümmetin yaninda oldugunuzu gösterdiniz. Filistin’deki direnis, Allah’in izniyle devam edecek. Sizin bu desteginiz, gücümüze güç katmistir. Zaferimizi sizlere müjdeliyoruz. Filistin’de son Müslüman sehit oluncaya kadar direnisimiz devam edecek. Allah hepinizden razi olsun” sözleriyle hitap etti.

 

Filistin ve Türkiye bayraklari esliginde, “HAMAS’a Selam, Direnise Devam”, “Gazze Israil’e Mezar Olacak”, “Türkiye Filistin Omuz Omuza”, “Zulme Karsi Direnecegiz” seklinde binlerce pankart tasinirken, “Biz hepimiz buradayiz, hepimiz Filistinliyiz”, “Müslümanlarin laneti, Israil’i bogacak”, “Kahrolsun Israil” sloganlari atildi.

 

Miting, yapilan dua ile sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen