Haber
2010-07-24 07:21:33
12 Eylül, Millet Egemenligini Kabul Edemeyenlerle Hesaplasma Günüdür

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Türkiye’nin en önemli sorununun demokratikleseme- me oldugunu ifade ederek, 12 Eylül’deki referandumunun ‘Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ sözünü hazmede- meyenlerle milletin hesap- lasma günü oldugunu söyledi.

 

Gündogdu, Memur-Sen Konya Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen açik hava toplantisina katildi. Burada, Memur-Sen’in referandumla ilgili görüslerini açiklayan Gündogdu, yapilacak anayasa degisikliginin gerçeklesmesi ile demokratik hayata adim atilacagini kaydetti.

 

Darbe anayasasi ile kurulan YAS, YÖK, MGK, HSYK gibi kurumlarin millet iradesini hiçe sayan icraatlarini hatirlatan Gündogdu, Anayasa degisikligi paketinin referandumda kabul edilmesiyle bu sorunlar tamamen ortadan kalkmasa bile önemli bir adim atilacagini dile getirdi.

 

Toplu Sözlesme Hakki

 

“Toplu görüsme masasina Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olarak oturduk ve masa degil, yasa sorunlu dedik. 4688 sayili yasadaki eksiklige dikkat çektik” diyen Gündogdu, Anayasa degisikligi paketinde yer alan ve kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki verilmesini saglayacak düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Gündogdu, “Paketi degerlendirdigimizde, önemli maddeler oldugunu görüyoruz. Bizi iki yönü ilgilendiriyor. Biri, kamu çalisanlarini ricaci konumundan kurtaracak olan toplu sözlesme hakki; digeri ise, hukukun üstünlügüne dogru giden yolda yapilacak degisiklikler. Biz bu ülkenin vatandasiyiz. Özgürlükleri önemsiyoruz. Kendimizi 72 milyonun ekmeginden ve özgürlügünden sorumlu hissediyoruz. Çünkü, biz onlardan biriyiz” seklinde konustu.

 

 

Paketin, esi basörtülü diye TSK personelinin sorgusuz sualsiz kapi önüne konulmasina mahkeme ve hukuk denetimi getirdigini vurgulayan Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“HSYK’nin meslekten ihraç kararlarina yargi denetimi geliyor. Ancak sürgünler halen denetim disinda. Ferhat Sarikaya’yi meslekten ihraç edenler, demokrasi ve hukuku ülke disina ihraç edenlerdir. Bunlarin yapilmasiyla sorunlar çözülmüyor, halen yapilmasi gereken degisiklikler var. Hiç kimse, hukuksuzlugu ve hukuk disiligi kabul etmiyor. Milletimiz de kabul etmiyor, Memur-Sen olarak biz de kabul etmiyoruz.”

 

Mesruiyet Debisi Yüksek Anayasa Özlemimizi Dile Getirecegiz

 

Pakette yer alan diger degisikliklerle ilgili görüslerini de açiklayan Gündogdu, “Mesruiyet debisi yüksek anayasa özlemimizi dile getirecegiz ve degisiklige ‘Evet’ diyecegiz. Referandumda, ‘evet’ diyenler, ‘hayir’ diyenler, çekimser kalanlar ve renksiz olanlar var. Hepsinin gerekçesi anlasilabilir. Ama renksizleri anlamamiz mümkün degil. ‘Evet’ diyecekler, emir aldiklarindan korkuyorlar; ‘hayir’ diyecekler, tabanlarindan çekiniyorlar” dedi.

 

Millete de çagrida bulunan Gündogdu, sunlari kaydetti: “Hangi siyasi partiye oy verecekseniz verin, bu herkesin kendi seçimidir. Bundan sonra seçtiklerimizin saygin olmasi için, darbecilerin millet iradesini tokatlama haklarini çöp sepetine göndermek gibi bir sorumlulugumuz var. Bundan dolayi herkesi referandumda ‘Evet’ demeye çagiriyoruz. Bu vesileyle, ‘namlusu millete dönmüs tanklara selam durmam’ diyen Muhsin Yazicigolu’nu bir kez daha rahmetle aniyorum. Bir kez daha tekrar ediyorum; 400 bin üyeli Memur-Sen olarak, seslerini dile getirdigimiz milletimiz adina da konusuyor, ‘Evet’ diyoruz.”

 

Ahmet Gündogdu, konusmasinin sonunda, Memur-Sen’in Sekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigortacilik ile yaptigi ‘Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortasi’ hakkinda bilgi verdi.

 

Programa katilan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçi, milletin, kendi egemenligine olan özlemi ve millet iradesi disi eylemlere izin vermedigini belirterek, “Bunun tarihte çok örnegini gördük. Milletimiz kendisini hiçe sayanlari her zaman cezalandirmistir. Kendi iradesinin öne çikmasini saglayacak Anayasa Degisikligi Paketi’ne karsi çikanlar da bundan nasibini alacaktir” diye konustu.

 

Memur-Sen Konya Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Latif Selvi, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin verilmesi, millet iradesinin egemen olmasi, hukukun üstünlügüne dogru bir adim atilmasi ve darbecilerin yargilanmasina izin verecek degisiklikler için ‘Evet’ çagrisinda bulunduklarini ifade etti.

 

Programda, Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Kültür Memur-Sen Genel Baskani Galip Yildirim, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Medeni Sevinç, Enerji Bir-Sen Genel Basin Yayin Sekreteri Mehmet Dogan, Toç-Bir-Sen Genel Sekreteri Mustafa Özkaya ve Diyanet-Sen Genel Arastirma ve Dis Iliskiler Sekreteri Mehmet Yaman da hazir bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen