Haber
2013-02-25 06:36:47
12 Milyon 300 Bin İmzaya Kayıtsız Kalınmamalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda kıyafet özgürlüğü için başlattıkları 10 milyon imza kampanyasında bir rekora imza attıklarını belirterek, hükümetin 12 milyon 300 bin imzaya kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen 6. İlçe Temsilcileri toplantısı sona erdi. İki gün süren toplantının kapanışında konuşan Gündoğdu, “12 milyon 300 bin imzanın dikkate alınmaması ve gereğinin yapılmaması ne yapacağımızı soruyorlar. Biz yasak kalkıncaya kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. İmza kampanyasının bitiminden sonraki bir aylık sürede adım atılması için bekleyeceğiz ve 15 Mart’ta bir aylık süre dolacak diye açıklama yaptık. 15 Mart’a kadar bir adım atılmasını ya da açıklama yapılmasını bekleyeceğiz. Beklentilerimizin karşılık bulmaması halinde değerlendirmemizi yapacağız ve 18 Mart itibarıyla yasağı fiilen yok sayacağız. Ben buna gerek kalmayacağını düşünüyorum. 12 milyon 300 bin insanın dilekçesi anlamına gelen irade beyanına hükümetin kayıtsız kalmayacağına olan inancımı sürdürüyorum” dedi.

Yasağı Koyanların Bile Karşı Çıkacak Mecali Yok

Millete göbeğini kaşıyan adam muamelesi yapan anlayışın cinsiyet ayrımı ile millete bedel ödetmeye devam ettiğini kaydeden Gündoğdu, 1930 yılında seçme, 1934 yılında ise seçilme hakkı verilen kadının bugün nasıl giyinmesi gerektiğinin tartışıldığını dile getirdi. 

Sütçü İmam Üniversitesi’nde Sütçü İmam’ın torunlarının başörtüsünden dolayı okuldan uzaklaştırıldığını ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti: “Toplanan 12 milyon 300 bin imza,  Merve Kavakçı’ya haddini bildiren anlayışa haddini bildirmek için millet adına verilmiş dilekçelerdir. Hükümetten bunun gereğini yapmasını bekliyoruz. 1932’de başlayan ezan yasağı 1950 yılında kaldırıldığında yasağı koyanlar bile karşı çıkacak mecali kendilerinde bulamadılar. Başörtüsü yasağının artık ülkenin gündeminden çıkarılması gerekiyor.”

Anayasaların kişilerin doğal haklarının koruyucusu olması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, siyasi partilere çağrıda bulunarak, darbe izlerinden temizlenmiş özgür bir anayasa yapmalarını beklediklerini söyledi.

280 Bin Üye Hedefine Ulaşmak İçin Daha Çok Çalışmalıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin en güzel örneğini ortaya koyduğunu ifade eden Gündoğdu, “74 milyonun kardeşliği nasıl olur diyenler teşkilatımıza baksınlar” şeklinde konuştu.

Kadınların sendikal faaliyetlere daha çok katılmaları gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, “Kadınlar, sendikal alanı erkeklerin tekeline bırakmamalıdır. Kadının elinin değmediği iş eksiktir. Bu işe ağırlığınızı koyun” diye konuştu.

Gündoğdu, sözlerini, ilçe temsilcilerinden, belirlenen 280 bin üye hedefine ulaşılması için daha çok çalışmalarını isteyerek tamamladı.

Beyhan, Genç Memur-Sen’i Anlattı

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan da toplantıda bir konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Memur-Sen’in tüzük tadil kongresinden hemen sonra, Genç Memur-Sen’in eyleme geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Beyhan, “12 Aralık 2012 tarihi itibarıyla genel kurulumuzu yaparak resmen gençlik komisyonumuzu oluşturduk. Buna bağlı olarak, üniversite komisyonu, ortaöğretim komisyonu, Ar-Ge, sosyal işler, eğitim işleri, dış işleri, tanıtım-medya, halkla ilişkiler ve teşkilat komisyonlarımızı oluşturduk. Bunun yanında her bakanlıkta bir Genç Memur-Sen temsilcimizi belirledik. Genel müdürlük düzeyinde olan kurumlarda da temsilcilerimizi oluşturuyoruz. Kısa sürede genel merkez yapılanmamızı bitirdik. Şimdi ise iller ve ilçelerde Genç-Memur-Sen teşkilatlarını hızlı bir şekilde oluşturacağız” dedi.

Cemil Meriç’in “Cinayete ses çıkarmayan, caninin ortağıdır” sözüne atıfta bulunan Beyhan, “Canilerden olmamak için sesimiz çıkmalı, bir şeyler yapmalıyız. Milli ve maneviyattan yoksun olursak, cinayetlerle karşı karşıya kalırız” ifadelerini kullandı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen