Haber
2008-10-13 07:18:17
13. Baskanlar Kurulu Toplantisi Konya'da Yapildi

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, egitim çalisanlarinin, hizmetlerinin herkesçe kabul edilen önemiyle uyusmayan düzeyde ücret aldigini kaydederek, egitim çalisanlarina, mesleginin sayginligina yakisir bir hayat standardi için, ikinci islerde süründürmeyen yeterli ücret verilmesi gerektigini söyledi.

 

13. Baskanlar Kurulu Toplantimiz; Genel Yönetim Kurulu, Genel Denetleme Kurulu, Genel Disiplin Kurulu üyeleriyle sube baskanlarimizin katilimiyla 11-12 Ekim tarihlerinde gerçeklesti.

 

Konya Rixos Otel’de düzenlenen toplantida konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, terör olaylarina deginerek, anarsistlerin aslinda milletimizin huzur ve refahini hedef alan büyük oyuncularin piyonu oldugunu bildirdi. Terör saldirilari sonucu hayatini kaybeden memleket evlatlarinin bütün ülkede olusturdugu duygusal atmosferin iç barisi tehdit etme durumuna getirilmemesi için dikkat edilmesi gerektigini anlatan Gündogdu, “Terörist saldirilari, tarih boyunca bir arada yasayan, Çanakkale’de ortak bir gaye ugruna canlarini veren, aziz vatan topraklarini kanlariyla sulayan insanimizin birbirine bakisini degistirmemelidir. Çanakkale ruhunu asla elden birakmamaliyiz” dedi.

 

Gündogdu, Türkiye’de iç siyasetin ülkenin ana meselelerine yogunlasmayi engelleyici bir nitelikte kisir ve düzeysiz çekismelere sahne oldugunu da ifade etti.

Ülkemizin En Temel Sorunu Sistem Sorunudur

Ülkemizin en temel sorununun ‘sistem’ sorunu oldugunu dile getiren Gündogdu, Cumhuriyetimizin ilaninin üzerinden geçen 85 yildan sonra, devletin millet için mi, milletin devlet için mi olduguna iliskin bir belirsizlik oldugunun altini çizdi. Gündogdu, “Kagit üzerinde ve söylemde millet eksenli, cumhurun egemen oldugu bir sistemden bahsedilirken, uygulamada millete karsi kalin zirhlara bürünmüs ve millete devletiyle kucaklasma imkani birakmayan bir sistem görüntüsü mevcuttur” diye konustu.

 

Türkiye’nin milletiyle barisik, her kesimi kucaklayacak, milli iradeye sahip çikacak ve özgürlüklerin alanini genisletecek bir anayasaya acil ihtiyaç duydugunu belirten Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

 

“Milletin degerlerini kabullenmeyen ve yüceligi kendinden menkul bir degerler manzumesini milletine dayatan sistemimizin milletle barisik hale getirilmesi için millet eksenli bir sivil anayasaya ihtiyaç vardir. Sivil anayasa çalismalarinin sicakliginin kaybolmasini ve gündemden uzaklasmis olmasini üzüntüyle karsiliyoruz. Ülkemizde bulunan kisir çekismelerin çok acil bir sekilde sonlandirilip, bu önemli konu üzerinde ehemmiyetle durularak sonuçlandirilmasi gerektigini düsünüyoruz.”

Egitim Çalisanlari Hakettikleri Ücrete Kavusturulmalidir

Egitim çalisanlarinin hizmetleriyle uyusmayan ücret aldiklarina da dikkat çeken Gündogdu, “Bir egitimcinin, egitim hizmetini verirken yasamin günlük sikintilarindan arinmis bir zihinsel yogunlukla kendisini isine vermesi, ülkenin gelecegi açisindan son derece önemlidir. Egitim çalisanlarina mesleginin sayginligina yarasir bir hayat standardi için, ikinci islerde sürünmeden yeterli bir ücret verilmelidir” seklinde konustu.

 

Gündogdu, sunlari dile getirdi:

“Ögretmenligin vekili-sözlesmelisi olmaz, mademki ülkemizin ögretmene ihtiyaci vardir; vekil, sözlesmeli vesaire adlar altinda çalistirilan ögretmenler ögretmenlik yeterliligine sahipse kadrolu olarak atanmali, ögretmenlik yeterliligine sahip degilse, çocuklarimizin gelecegi ehil olmayan ellere birakilmamalidir.”

 

28 Subat Magdurlarinin Magduriyeti Giderilmeli

Konusmasinda, ögrenci affina iliskin tasarinin Meclis gündemine geldigini de hatirlatan Gündogdu, “Egitim-Bir-Sen olarak, egitime dönük af uygulamalarina temelde karsiyiz. Ancak YÖK sultasi, antidemokratik süreçler, ekonomik krizler, sosyal çöküsler ve bireysel sorunlar gibi ögrencilerin kendi iradesinden kaynaklanmayan nedenlerle ögrenim hakkini kaybetmesi durumunda, sosyal devlet olmanin geregi olarak yeni bir firsat verilmelidir. Bu af, YÖK’ün kurulus tarihi olan 6 Kasim 1981 yili itibariyle, yüz kizartici suçlar ve terör faaliyetleri nedeniyle okulla iliskisi kesilenler hariç, özellikle 28 Subat sürecinde hiçbir suçu bulunmadiklari halde okula alinmayan, coplanan, okul kapilarinda polis zoruyla sürülen basörtülü kizlari da kapsamalidir” ifadelerini kullandi.

 

Gündogdu, affin yüksek lisans ve doktora ögrencilerini de kapsamasi gerektigini sözlerine ekledi.

 

Toplantida Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci birer konusma yaptilar. Toplantiya katilan sube baskanlari da söz alarak ülke gündemi ve egitime iliskin görüslerini açikladilar. Iki gün süren toplantinin ardindan Konya'nin tarihi mekanlari gezildi.

 

 

  Basin Açiklamasi Metni Için TIKLAYINIZ

  Basin Toplantisi Videosu Için TIKLAYINIZ

  Sonuç Bildirgesi Için TIKLAYINIZ

  Fotograflar Için TIKLAYINIZ


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen