Haber
2009-02-02 06:18:41
14. Baskanlar Kurulu Toplantisi Kozakli’da Yapildi

14. Baskanlar Kurulu Toplantisi 30 Ocak-2 Subat 2009 tarihleri arasinda Nevsehir Kozakli Diva Ibis Termal Otel’de yapildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarina çözüm ararken, Türkiye’nin ana meseleleri konusunda da hassas davrandiklarini söyledi.

 

Türkiye’nin okumus kesiminin önündeki siyaset yasaginin kaldirilmasi gerektigini ifade eden Gündogdu, yeni bir sivil anayasanin acilen hazirlanmasi çagrisinda bulundu. Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: 

“Ülkemizde pek çok alanda sorunlarin çözülemeyisinin en temel nedeni, antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa’dir. Bireyin, toplumun, kurumlarin reflekslerini dikkate almadan zorlamayla hazirlanan anayasa miadini çoktan doldurmustur. Hükümetin önceki yillarda sivil anayasa konusundaki çabasi, bilhassa sivil toplumu heyecanlastirmis ancak çalismalar her nedense askiya alinmistir.  Milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa mutlaka çikarilmalidir. Tam bu noktada diyoruz ki, yeni Anayasa, kamu çalisanina grev ve toplu sözlesme hakkini kapsayan, 657’de siyaset yasagini ortadan kaldiran, okumus, yazmis kesimin de önünü açan bir iyilestirmeyi beraberinde getirmelidir.”

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen ailesi olarak sendikaciligi, Türkiye’nin ve insanligin gelecegini dert edinerek yaptiklarini anlatan Gündogdu, söyle konustu:

“Son darbecilerin ve Ergenekoncularin içeride, disarida da Israil’in insanlik üzerine uyguladigi terör, katliam ve gelecege dair terör planlarina bugüne kadar ‘dur’ dedigimiz gibi, bundan sonra da ‘dur’ deme kararliligi içerisindeyiz. 9 ay önce milletin iradesini tokatlamak isteyenlere müsaade etmemek için Ortak Akil Hareketi’ni olusturduk. Hâkimiyetin millete ait olmasi için yüz binlerle alanlardan haykirdik. Istedik ki, anayasa insana göre sekillensin, anayasa milletin degerlerini önemsesin, anayasa darbecilere, Ergenekonculara keyfi yaklasim firsati vermesin ve millet 10 yilda, 15 yilda bir tokatlaniyor olmaktan kurtulsun. Bizim isimiz mazlumlarin yaninda yer almak. Bu zamana kadar sendikal kimlikle Ergenekon çetesine ev sahipligi yapan sendikalarin varligi da bizi rahatsiz etmistir. Dün besli çete içerisinde yer alanlar da rahatsiz etmistir; bugün Ergenekon terör örgütü nedeniyle gözaltina alinip sendikaci olarak yansitilan bazi kisilerin bu zamana kadar hiç sendikaciligini görmedigimiz için, bu da bizi rahatsiz etmistir. Onun için diyoruz ki, Ergenekon çetesi basta olmak üzere hukukun üstünlügüne zarar veren, kendisini hukukun, yarginin yerine koyarak milletin degerlerini hazmedemeyen herkesin üzerine sonuna kadar gidilsin. Yargi önünde herkes esittir, geçmiste yaptigi görevden dolayi imtiyaz hakki yoktur. Bu hem sendikaciligin temizlenmesine hem siyasetin temizlenmesine hem de hukuka olan inancin yeniden geri gelmesine vesile olacak ki, bunu da Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen ailesi olarak önemsiyoruz.”

 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in Davos’ta ortaya koydugu tutumun kendilerini son derece mutlu ettigini ve Türkiye’nin Israil’e karsi bundan sonra politikalarini gözden geçirmesi gerektigini dile getiren Gündogdu, her iki ülke arasindaki iliskilerin sonlandirilmasi gerektigini ifade ederek, “Memur-Sen ailesi olarak, ‘Akan kan durana kadar her yer Filistin’ ve ‘Hepimiz Filistinliyiz’ dedik. Bunun için tüm Türkiye’de mitingler yaptik. Mitingleri yaparken, Israil terör devletinin uygulamalarini kinadik. Türkiye Cumhuriyeti devletini Israil’e karsi yaptirim yapmak üzere hareket etmeye çagirdik. Israil Büyükelçisi’nin Türkiye’den defedilmesi basta olmak üzere bu zamana kadar Türkiye’yi, milleti yok sayan, içerideki ve disaridaki mazlum insanlari sömürenlere karsi politikalarin gözden geçirilmesini talep ettik. Allah’a hamdolsun Sayin Basbakan’in Davos’ta sergiledigi tavir tam bir sendikaci tavridir, tam milletin beklentisine cevap olmustur. Bunun için kendisine tesekkür ediyoruz. Bundan sonra da uçak sanayi basta olmak üzere Israil ile iliskilerimizi sonlandiracak her türlü adimin atilmasini ve Israil’in, ABD’nin Ortadogu’da dünyaya sekil verme, sömürme arzusuna Türkiye’den son vermenin de baslatilmasini umuyor ve bekliyoruz. Bizim isimiz sendikacilik, bizim isimiz kamu çalisanlarinin ve milletin sözcüsü olmak” seklinde konustu.

 

Egitim çalisanlarinin haklarinin daha iyi savulmasi bakimindan Egitim-Bir-Sen’in mutlaka yetkili sendika olmasi gerektiginin altini çizen Gündogdu, egitim hizmet kolunda yetkili sendika olmadiklari halde toplu görüsme sürecinde birçok kazanim elde ettiklerini ve önemli islere imza attiklarini söyledi.

 

Egitim hizmet kolunda bir yetki krizinin yasandigini vurgulayan Gündogdu, Mayis 2009’da yetkiyi alarak bu krize son vereceklerini dile getirdi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da birer konusma yaptigi toplantida Sube baskanlarimiz görüs ve önerilerini dile getirdiler. 

Toplantidan sonra tertip edilen program kapsaminda katilimcilar, Nevsehir Sube Yönetim Kurulu üyelerimizin rehberliginde Özkonak, Avanos, Göreme ve Uçhisar gibi tarihi ve turistik mekânlari gezdiler.

 14. Baskanlar Kurulu Toplantisi Sonuç Bildirgesi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen