Haber
2023-07-15 09:50:06
15 Temmuz ihanetini unutmayacak, unutturmayacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, darbelerin, emperyalistlerin, çıkarlarına hizmet etmeyen ülkeleri dize getirmek ve kendi çıkarları için uygun hâle getirmek üzere yaptıkları mühendislikler olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde 1960, 1971, 1980, 1997, 2016 yıllarında yaşanan tüm antidemokratik süreçlerin azmettiricileri aynı ama figüranları farklıdır. Millet olarak 15 Temmuz ihanetini unutmayacak, unutturmayacak, tekrarına asla fırsat tanımayacağız” dedi.

Ali Yalçın, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin 7. yıl dönümünde düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Paneli’ne katıldı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hüseyin Sadoğlu’nun yaptığı, Ali Yalçın ve 15 Temmuz Gazisi Ahmet Alkılıç’ın panelist olduğu toplantıda, ‘darbelere ırgatlık eden sivil toplum örgütlerinden darbelere direnen ve millet iradesine sahip çıkan sivil toplum örgütlerine geçişin önemi, ihanet gecesinde yaşanan destansı duruş ve darbelerin arkasındaki emperyalist akıl’ konuşuldu.

Genel Başkan Ali Yalçın, her darbenin bir azmettireni olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbeler, emperyalistlerin çıkarlarına hizmet etmeyen ülkeleri dize getirmek ve kendi çıkarları için uygun hâle getirmek üzere yaptıkları mühendisliklerdir. Ülkemizde 1960, 1971, 1980, 1997, 2016 yıllarında yaşanan tüm antidemokratik süreçlerin azmettiricileri aynı ama figüranları farklıdır. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’in ‘Faşist bir darbe ihtimali olmayan tek yer ABD’dir. Çünkü orada bir ABD Büyükelçiliği yoktur’ sözünü bir kez daha hatırlatıyor, Aliya İzzetbegoviç’in ‘unutulan soykırım tekrarlanır’ sözünden yola çıkarak ‘unutmayacak ve unutturmayacağız’ diyoruz.”

Millet olarak 15 Temmuz ihanetini unutmayacak, unutturmayacak ve tekrarına asla fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Yalçın, “2016 yılının karanlık 15 Temmuz gecesinde, millet-devlet-ümmet şuuru ile kıyam ederken canından vazgeçen şehitlerimizi unutmayacağız. Hainlerin kalkıştığı darbe ve işgale direnmek için tankların karşısına çıkan, bomba ve kurşunların üstüne yürüyen kahramanlarımızı unutmayacağız. Emperyalistlere maşalık eden, milletin imkânlarını çalıp sahiplerine taşıyan, devletin tankı ve uçağı ile milleti bombalayan köle ruhlu FETÖ’cü teröristleri unutmayacağız. İrademizi hâkim kılmak, yok sayan zalimleri kırmak için mücadele etme kararlılığını hiçbir zaman bırakmayacağız. Ülkemizde bir daha darbeye asla fırsat vermeyeceğimizi yineliyor; şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı, huzurlu, hayırlı uzun ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen