Haber
2010-01-26 06:19:21
16. Baskanlar Kurulu Toplantisi Baskent Ögretmenevi’nde Yapildi

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sözlesmeli ögret- menlik uygulamasinin egitim sisteminin kanayan yarasi oldugunu söyledi.

 

16. Baskanlar Kurulu Top- lantisi Baskent Ögretmen- evi’nde gerçeklestirildi. Sube baskanlari, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerinin katildigi toplantinin açilisinda konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Ögretmen açiginin sözlesmeli, vekil, ücretli gibi farkli isimler altinda istihdamla kapatilmaya çalisildigina dikkat çekerek, “Doktorun, hâkimin, polisin vekili, sözlesmelisi, ücretlisi olmadigi gibi, ögretmenin de olmaz, olmamalidir” dedi.

 

Sözlesmeli Ögretmenlik Egitimin Kanayan Yarasi Haline Gelmistir

Egitim sisteminin kanayan yarasi haline gelen vekil, ücretli ve sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina biran önce son verilmesi yönündeki talebini bir defa daha tekrarlayan Gündogdu, söyle konustu:

“Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesinin önünde yasal engeller var. Bu engelin kaldirilmasi yönünde baslatilan çalismalar, Kurum Idari Kurulu’nda vardigimiz mutabakatin geregi olarak bir an önce sonuçlandirilmalidir. Kadroya geçisleri saglanan ögretmenlerin sözlesmeli olarak çalistiklari hizmet bölgeleri ve çalisma süreleri dikkate alinarak hizmet puani verilmeli, sözlesmelilikte geçen süreler dikkate alinarak adaylik sürecinden muaf tutulmali, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yaptiklari süreler, Millî Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nde ön görülen zorunlu çalisma sürelerinden düsürülmelidir.”

 

Memura Siyaset Yasagi Kaldirilmalidir

Bu ülkenin en okumus kesimi olan memurlara siyaset yasaginin getirilmesini anlamakta güçlük çektigini anlatan Gündogdu, “Okumusuna siyaset yasagi uygulaniyor, okumamis olana müteahhitlik veriliyor. Bunu anlamak mümkün degildir. Memura siyaset yasaginin kaldirilmasi olmazsa olmazlarimizdandir. Bunun için mücadele etmeye devam edecegiz” seklinde konustu.

 

Grevli Toplu Sözlesmeli Sendika Yasasi Istiyoruz

Toplu görüsmelerde mutabakata varilan konularin uygulanmasi noktasinda hükümetin isteksiz davrandigini ifade eden Gündogdu, “Alinan kararlarin çalisanlarin lehine islemesi için grevli, toplu sözlesmeli sendika yasasi istiyoruz” seklinde konustu.

 

4/B’ye de 4/C’ye de Karsiyiz

Konusmasinda Tekel isçilerinin eylemlerine de deginen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “6 konfederasyon biraraya geldi. Bir sendika baskaninin ideolojik demeçlerini, olayi baska bir mecraya götürmesini hos karsilamiyoruz ama ortada bir haksizlik oldugu için toplantiya katildik. Memur-Sen olarak daha önce ilgili bakanlarla görüserek, 4/C’lilerin haklarinda iyilestirmeler yapilmasini ilettik. Bu görüsmelerimiz olumlu sonuçlandi ve 4/C’lilerin ücretlerine artis yapildi, çalisma süreleri 10 aydan 11 aya çikarildi. Genel olarak 4/C’ye karsi bir alerji var. Biz 4/B’ye de, 4/C’ye de karsiyiz.”

 

Özgürlükleri Daraltan Girisimlere Karsi Sesimiz Gür Çikar

Gündogdu, hizmetlinin, teknisyenin, ögretmenin, imamin, müezzinin, doktorun, hemsirenin maasi biraz daha artsin diye mücadele ederken, belli araliklarla milleti darbe araciligiyla islevsiz kilan, iradesini tokatlayan, ekmegini küçülten, özgürlüklerini daraltan yaklasimlara da karsi çikilmasi gerektiginin altini çizerek, “Biz bugüne kadar bu tür olaylara sessiz kalmadik. Darbe planlarinin, Sir Oda’nin, Balyoz’un, kirli imzalarin ortaya çiktigi zamanlarda sesimiz gür çikar” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen