Haber
2010-07-27 07:21:34
2010 Yili Toplu Görüsmeleri Ön Hazirlik Çalisma Toplantisi Yapildi

Konfederasyonumuz Memur-Sen, 15 Agustos 2010’da baslayacak Toplu Görüsme öncesinde Mali ve Sosyal Haklarla ilgili taleplerini belirlemek üzere Memur-Sen ve bagli sendikalarin Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme sekreterleri ile “2010 Yili Toplu Görüsmeleri Ön Hazirlik Çalisma Toplantisi” kapsa- minda bir araya geldi.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu da, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri H. Bayram Tonbul baskanliginda yapilan ilk toplantiya katilarak kisa bir konusma yapti.

 

2009 Yili Toplu Görüsmelerini takip eden süreçle ilgili genel bir degerlendirme yapan Gündogdu, bir süre önce Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a yaptiklari ziyarette de Memur-Sen ve bagli sendikalarin hizmet kollarinda yasanan sorun ve talepleri dile getirdiklerini hatirlatti.

 

Memur-Sen’in, taleplerinin kazanima dönüsmesi konusunda verdigi kararli ve uzun soluklu mücadeleler sonucunda birçok kazanima imza attigini vurgulayan Gündogdu, bu kazanimlarin kamu görevlilerinin haklarini koruma ve gelistirmede Memur-Sen’in öncü, israrci ve kararli tutumunu bir kez daha teyit ettigini söyledi.

 

Memur-Sen’in kamu görevlilerinin ‘Mali ve Sosyal Haklar’ konusunda sendikal mücadele verdigini, bu kararli mücadelesini toplu sözlesme hakkinin ‘Anayasa Degisikligi Paketi’nde yer almasi noktasinda da sürdürdügünü kaydeden Gündogdu, “Anayasa degisikliginin yürürlüge girmesiyle birlikte hayata geçecek olan toplu sözlesme düzeninde, kamu görevlileri adina daha fazla demokrasi diyen, vesayetçi yapiya direnen, hem özgürlük hem as kavgasi veren Memur-Sen, toplu görüsme döneminde elde ettigi kazanimlarin çok üstünde kazanimlar üretecek ve kamu görevlilerinin akademik hizmet sendikaciligi anlaminda yetkili ve etkili tek tercihi olmaya devam edecektir” dedi.

 

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji-Bir-Sen Genel Baskani H. Bayram Tonbul ise, Memur-Sen’in 2010 Yili Toplu Görüsme masasina, Diyanet-Sen, Saglik-Sen, Bem-Bir-Sen, Toç-Bir-Sen ve Enerji-Bir-Sen olmak üzere 5 yetkili sendika ile oturacaklarini dile getirerek, çalisma toplantisinda ele alinan taleplerin tüm kamu çalisanlarini kapsadigini ifade etti.

 

392 bin 171 üye sayisiyla “Yetkili Konfederasyon” olan Memur-Sen’in tüm kamu çalisanlarini temsil ettigini belirten Tonbul, kamu çalisanlarinin kendileri adina toplu sözlesme imzalama yetki ve sorumlulugunu Memur-Sen’de gördüklerinin altini çizdi.

 

21-24 Temmuz 2010 tarihleri arasinda Iznik’te gerçeklestirilen toplantiya, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji-Bir-Sen Genel Baskani H. Bayram Tonbul’un yanisira Diyanet-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Hadi Erdogmus, Saglik-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Mustafa Kulluk, Bem-Bir-Sen Genel Egitim ve Toplu Görüsme Sekreteri Recayi Karsli, Toç-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Aziz Oguzhan Karaman, Enerji-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Ibrahim Hakki Gül, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Büro-Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Sait Inan, Kültür Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Musa Saçikara ve Memur-Sen Genel Merkezi danismanlari katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen