Haber
2011-04-25 07:23:10
2011 Sözlesmelilerin Kadroya Geçis Yili Olacaktir

Egitim-Bir-Sen olarak üyesini ve ülkesini düsünerek sendikal harekete yeni bir nefes verdiklerini vurgulayan Ali Yalçin, ‘kalbim sizinle ama kalibim disarida’ diyen sendikasiz çalisanlara ‘demokrasi kalpleri degil, kaliplari sayiyor” diyerek çagrida bulundu.

 

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, ‘egitimde mevsimlik isçi istihdamina bastan beri karsi çiktiklarini ve verdikleri mücadelenin, Basbakan’in sözlesmelilere kadro sözü vermesini beraberinde getirdigini kaydederek, “2011, sözlesmelilerin kadroya geçis yili olacaktir. Kadroya alinmada artik en ufak bir süphemiz kalmamistir. Birileri bu kazanimimizi bulandirmaya çalisabilir. Sözlesmeli ögretmenler bu konuda gönüllerini ferah tutmalidir” diye konustu.

 

“Kadrolu, 4/B’li, 4/C’li ayrimi yapmadan tüm çalisanlarinin sorunlarinin çözümü için gayret gösteriyoruz” diyen Çakirci, sözlerini söyle sürdürdü: “4/C’li personel dahil sözlesmelilerin aile yardimi almasi, sözlesmelerden damga vergisi kesintisinin kaldirilmasi, yine sözlesmelilerde 30 günü asan hastalik özründe sözlesme feshinin Danistay’dan iptali gibi bir çok iyilestirme ve kazanim Egitim-Bir-Sen, Memur-Sen sayesinde gerçeklesmistir.”

 

 

18. Milli Egitim Surasi’nda egitim adina alinan olumlu kararlarin arkasinda Egitim-Bir-Sen’in güçlü destegi ve yönlendirmesinin oldugunu vurgulayan Çakirci, “Sura salonunda polemiklerle dikkat çekmeye çalisanlar, alanda bilgi kirliligi ile mesafe almaya çalisiyorlar. Ölçüyü kaçirdiklarina ve iftira boyutuna varan ölçüsüzlük örnegi gösterdiklerine sahit olmak egitimciler adina bizleri kaygilandiriyor. Egitimciye yakisir mertlik, temel ilke olmalidir” ifadelerini kullandi.

 

Bir sendikanin, Milli Egitim Surasi’nda, ‘Ögretmenleri sözlesmeliye geçireceklerdi, biz engelledik’ propagandasini yaptigina dikkat çeken Ramazan Çakirci, “Buna kendileri de inaniyor mu acaba? Sura tutanaklarina bakilsa, bütün bunlar görülecektir. Sendikamizin verdigi önergeyle, egitim çalisanlarinin sözlesmeliye geçis kararinin alinmasinin önüne geçilmis, sözlesmeli personelin kadroya geçisi yönünde karar alinmasi saglanmistir. Suraya katilanlar buna sahittir; konusulanlar, verilen önergeler tutanaklarda mevcuttur. Birileri sapla samani karistirmayi, kamu çalisanlarini yanlis bilgilendirmeyi gelenek haline getirdi. Yalan söylerken, yüzlerinin kizarmamasi artik beni sasirtmiyor. Sura’da, egitim çalisanlarinin aleyhine olabilecek kararlarin tamamina karsi çiktik. Aleyhimize olabilecek hiç bir maddeye geçit vermedik. Ögretmenlerin bes yilda bir psiko-teknik testten geçirilmesi kararinin çikmasina biz engel olurken, sözde sendikalarin bu maddeden haberleri bile yoktu. Sura’da Egitim-Bir-Sen olmasaydi, bugün ögretmenlerin her bes yilda bir hastanelerin önünde ‘ruhsal rahatsizligim var mi, yok mu’ diye nasil rapor alacaklarini konusuyor olacaktik. Milli Güvenlik dersleri ile ilgili alinan karar da, egitimin sivillestirilmesi yönünden önemlidir. Hükümet 12 Haziran seçimlerinden sonra konuyu gündeme almali ve bunun altyapisini olusturmalidir. Bu konu takibimizden düsmeyecektir. Egitimin özgürlesmesi ve özgünlesmesi için her zaman ter akitmaya devam edecegiz” degerlendirmesinde bulundu.

 

Karaman Sube Baskanimiz Yunus Özdemir ve Aksaray Sube Baskanimiz Mahmut Aslan, yaptiklari selamlama konusmalarinda, genel yetki için teskilat olarak gereken özveriyi fazlasi ile ortaya koyduklarini dile getirdiler.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, belediye baskani, milletvekilleri, sivil toplum kurulusu temsilcilerinin de hazir bulundugu genis katilimla yapilan “Naat Okuma Gecesi” programina da katildilar.

 

Karaman Subemiz tarafindan Kutlu Dogum Haftasi etkinligi çerçevesinde düzenlenen “Geleneksel Naat Okuma Gecesi”, 7 yildir düzenli olarak yapiliyor.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen