Haber
2012-07-27 07:31:32
2012 Yili Iller Arasi Yer Degistirme Kilavuzu Degerlendirmesi

Milli Egitim Bakanligi iller arasi yer degisikligi kilavuzunu yayimladi. Kilavuzda, 632 sayili Kanun Hükmünde Kararname’den önce KPSS ile atanan ögretmenlerin magduriyetinin giderilmis olmasi beklenen bir adimdi. Bakanlik ile il içi yer degistirmede yasanan magduriyet üzerine yaptigimiz görüsmeler neticesinde il disi yer degisikligi kilavuzuna “06.05.2010 tarihi itibariyla sözlesmeli olarak görev yapan ögretmenlerden KPSS puani ile kadrolu ögretmenlige atananlardan adayligi kaldirilmis olanlar bulunduklari illerdeki zorunlu çalisma sürelerini tamamlayip tamamlamadiklarina ve fiilen üç yil görev yapmis olmalari sartina bakilmaksizin 06.05.2010 tarihinde çalistiklari hizmet bölgelerinde halen görev yapmakta olmalari kaydiyla yer degistirme basvurusunda bulunabilecekler” hüküm eklenerek, önemli bir magduriyet giderilmis oldu.

Kilavuzdaki basliklara göz atacak olursak;

1) Takvim

- Egitim kurumlarinin ilan edilerek basvurularin kabul edilmesi ve onay süreci:  30 Temmuz - 6 Agustos.

- Atamalarin yapilmasi, sonuçlarin ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi: 8 Agustos.

- Teblig/tebellüg ve yeni görev yerine baslama islemlerinin tamamlanmasi: 9 Agustos tarihinden itibaren yaz tatili içinde.

Ögretmenler basvurularini, Yer Degistirme Takviminde belirtilen basvuru tarihleri arasinda kullanici adi ve sifrelerini kullanarak http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Basvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaklardir.

Basvurular sahsen yapilacaktir. Ancak görev yaptigi il ya da ilçe disinda bulunan ve iller arasi yer degistirme basvurusu yapacak olan ögretmenler, iletisim araçlariyla (e-posta, telefon, faks vb.) kadrolarinin bulundugu okul müdürlügünü bilgilendirmek suretiyle basvurularinin onaylanmasini isteyecek, okul yöneticileri basvurulari süresi içinde onaylayacaklardir. Basvurusu onaylanan ögretmenlere ait Basvuru Formunun çiktisi okul müdürlüklerince ögretmenlere göreve basladiklarinda imzalattirilacaktir.

Basvuruda bulunacak ögretmenler, ilan edilen egitim kurumlari arasindan 25 egitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Ögretmenler, basvurularinda belirttikleri tercihlerine atanamamalari halinde 26. seçenege atanmayi isteyip istemediklerini de belirteceklerdir.

25 tercihi disinda 26. seçenege atanmak isteyen ögretmenler, seçtikleri ildeki egitim kurumlarini tercih eden tüm ögretmenlerin yerlestirmeleri yapildiktan sonra, seçtikleri ilin bos kalan kontenjanlarina hizmet puani üstünlügü esasina göre bilgisayar kurasiyla atanacaklardir.

2) Yer degistirme basvurusunda bulunacak ögretmenlerin, bulunduklari ilde çalismalari gereken 3 yillik sürenin hesabinda 15 Eylül tarihi, hizmet puanlarinin hesabinda da yer degistirme basvurularinin son günü olan 6 Agustos tarihi esas alinacaktir.

Yer degistirmeye esas 3 yillik sürenin hesabinda ögretmenlerin kadrolarinin bulundugu ilde yaptiklari asker ögretmenlik hariç, ayliksiz izinli olarak geçirdikleri süreler ile egitim kurumlari disindaki diger kurumlarda geçirdikleri süreler dikkate alinmayacaktir.

3) Zorunlu çalisma yükümlülügü bulunmayan, bu yükümlülügünü tamamlayan ya da bu yükümlülükten muaf tutulan ögretmenler ile saglik ve es durumu özrü nedeniyle zorunlu çalisma yükümlülügü ertelenmis ögretmenlerden bulunduklari ilde 15 Eylül tarihi itibariyla en az 3 yil süreyle fiilen ögretmen olarak görev yapmakta olanlar iller arasinda yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

4) Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarinda görev yapan zorunlu çalisma yükümlüsü ögretmenler, basvurularin son günü itibariyla adayliklari kaldirilmis olmak kaydiyla, bulunduklari ilde çalismalari gereken 3 yillik süre sarti aranmaksizin zorunlu çalisma yükümlülüklerini yapmak üzere dördüncü, besinci ve altinci hizmet alanlarindaki egitim kurumlarina atanmak üzere basvurabileceklerdir.

5) Bakanlik merkez ve tasra teskilatinda veya diger kamu kurum ve kuruluslarinda görevlendirilen ögretmenler, kadrolarinin bulundugu egitim kurumlarina dönmeleri kaydiyla, ayliksiz izinli ögretmenler izinlerini 15 Eylül tarihi itibariyla sona erdireceklerini yazili olarak beyan etmeleri, yurtdisinda görevlendirilen ögretmenler ise yurtdisi görevlerinin 15 Eylül’de sona erecek olmasi kaydiyla yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

6) 06.05.2010 tarihinde yayimlanan Millî Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi ile yürürlükten kaldirilan yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalisma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki egitim kurumlarinda;

06.05.2010 tarihi itibariyla kadrolu olarak görev yapan ögretmenler,

06.05.2010 tarihi itibariyla sözlesmeli olarak görev yapan ögretmenlerden 632 sayili Kanun Hükmünde Kararname kapsaminda kadrolu ögretmenlige atananlar,

06.05.2010 tarihi itibariyla sözlesmeli olarak görev yapan ögretmenlerden KPSS puani ile kadrolu ögretmenlige atananlardan adayligi kaldirilmis olanlar bulunduklari illerdeki zorunlu çalisma sürelerini tamamlayip tamamlamadiklarina ve fiilen 3 yil görev yapmis olma sartina bakilmaksizin 06.05.2010 tarihinde çalistiklari hizmet bölgelerinde halen görev yapmakta olmalari kaydiyla yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

Bakanlik, sonunda çagrilarimiza kulak vermis ve sözlesmeli olarak görev yapan ögretmenlerden 632 sayili KHK öncesi KPSS puani ile kadrolu ögretmenlige atananlarin da 632 sayili KHK ile kadroya geçen ögretmenlerin yararlandirildigi haklardan yararlandirilmasini saglamistir.

7) Her ikisi de yer degistirme sartlarini tasiyan ögretmen esler basvuruda bulunabileceklerdir. Bu ögretmenlerin farkli illere atanmalari hâlinde, atamasini görev yerinden ayrilmadan iptal ettiren es, es durumu özrüne bagli yer degistirme döneminde yer degistirme isteginde bulunabilecektir. Bu ögretmenlerden ayni ilin farkli ilçelerine atananlar ise, atandiklari ilde göreve basladiktan sonra, il içi özür durumuna bagli yer degistirme döneminde yer degistirme basvurusunda bulunabileceklerdir.

8) Ögretmen eslerden yalnizca birinin yer degistirme sartlarini tasimasi halinde bu es, iller arasi yer degistirme basvurusunda bulunabilecektir. Bu esin iller arasinda yer degistirme atamasinin yapilmasi hâlinde diger es, es durumu özrüne bagli yer degistirme döneminde es durumundan yer degistirme basvurusunda bulunabilecektir. Iller arasinda istege bagli atamasi yapilan es, bir sonraki es durumu özrü yer degistirme dönemine kadar ayrildigi ile es durumundan atama basvurusunda bulunamayacaktir.

9) Esleri ögretmen olmayip Milli Egitim Bakanligi veya diger kamu kurum ve kuruluslarinda çalisan ve iller arasinda istege bagli olarak görev yeri degistirilen ögretmenler, atamalarinin yapildigi tarihten sonra olusan özür durumlari hariç, bir sonraki es durumu özrü yer degistirme dönemine kadar ayrildiklari ile es durumundan atama basvurusunda bulunamayacaklardir.

10) 2012 yili yaz tatili yer degistirme döneminde il içinde yer degisikligi yapan ögretmenlerin, iller arasi istege bagli yer degisikligi basvurulari reddedilecektir. 

11) Müstakil müdürlügü bulunmayan okullarda görevli ögretmenler basvurularini bu okullarin bagli oldugu il/ilçe millî egitim müdürlüklerine, kadrolari il/ilçe millî egitim müdürlüklerinde bulunan ögretmenler ise basvurularini kadrolarinin bulundugu il/ilçe millî egitim müdürlüklerine yapacaklardir.

12) Ögretmenler, yer degistirme basvurusundan basvuru süresi içinde görevli oldugu egitim kurumu ya da kadrosunun bulundugu il/ilçe millî egitim müdürlügüne dilekçe vermek suretiyle vazgeçebileceklerdir. Bu basvurular elektronik ortamda iptal edilecektir.

13) Iller arasi istege bagli yer degistirme kapsaminda, görev yerleri degistirilen ögretmenlerin yer degistirme islemleri iptal edilmeyecektir. Yer degisiklikleri gerçeklestikten sonra yönetmelikte belirtilen özür durumlarindan birinin olusmasi ve eski görev yerinden ayrilmamis olmalari kaydiyla yer degistirme suretiyle atamalar iptal edilebilecektir. Bu sekilde atamasi iptal edilenlerden görev yerine atama yapilanlar, il içinde alanlarinda ihtiyaç duyulan diger egitim kurumlarina valiliklerce atanacaklardir.

14) Ayliksiz izinli ögretmenler ile bakanlik, diger kamu kurum ve kuruluslari ile yurtdisinda görevli olup istege bagli iller arasi yer degistirmesi yapilan ögretmenlerden, 15 Eylül tarihi itibariyla yeni görev yerine baslamayanlarin atamalari iptal edilecektir.  

Kilavuza ulasmak için tiklayiniz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen