Haber
2014-06-21 07:47:01
28 Şubat Mağdurları İçin Adım Atılsın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama hakkını vermesinin, haksız yere ceza alan birisi varsa, adaletin yerini bulması açısından önemli olduğunu ifade ederek, “Bu önemli bir adım ama 28 Şubat sürecinin her türlü kirli atmosferinde ve hukuksuzluğunda mahkûm edilenlerle ilgili bir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı göreve davet ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nde bireysel başvuru hakkından yararlanamıyorlar. Balyoz’da hukuksuzluk yüzde 30 ise, 28 Şubat sürecinde hukuksuzluk yüzde 300, yüzde 3 bindir” dedi.

 

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya giden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti.  Daha sonra, Altınordu Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Engin Tekintaş’a başarı temennisinde bulunan Gündoğdu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladıktan sonra, Ordu teşkilatıyla dört saatlik bir eğitim semineri gerçekleştirdi.


Balyoz davasındaki tahliyelerle ilgili konuşan Gündoğdu, “Anayasa Mahkemesi’nin bu insanlara yeniden yargılama hakkını vermesi, elbette haksız yere ceza alan birisi varsa, adaletin yerini bulması açısından önemlidir. Bu önemli bir adım. Ama 28 Şubat sürecinin her türlü kirli atmosferinde ve hukuksuzluğunda mahkûm edilenlerle ilgili, Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere, bir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı göreve davet ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nde bireysel başvuru hakkından yararlanamıyorlar. Balyoz’da hukuksuzluk yüzde 30 ise 28 Şubat sürecinde hukuksuzluk yüzde 300, yüzde 3 bindir. İyi ki referandumda ‘Evet’e öncülük etmişiz; derin devletin milletinden, milletin derinliğinin devlete geçişine öncülük etmişiz” şeklinde konuştu.



 

Darbecilerin Apoleti Söküldü

 

12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’ya müebbet hapis cezası verilmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Referandum sürecinde Memur-Sen bu milleti aldatıyor ve Kenan Paşa yargılanamaz diyen ana muhalefet başta olmak üzere, tersten propaganda yapanlar sessizliğe gömüldü.  Temyiz süreci devam ediyor ama darbelerin ve darbecilerin apoleti sökülmüştür. Er konumuna inmiştir. Esasen bu milletin gözünde darbeciler er de olmazlar. Bu oldukça önemli ama bunun daha önemlisi, topyekûn 76 milyonu kucaklayan, vatandaşını kategorize etmeyen, öteki ilan etmeyen, tamamını beriki kabul eden devlet anlayışına yeni anayasayla geçmemiz lazım. Gezi zekâlıların başlattığı milletin değerleriyle alay etme projesinin 17 Aralık’ta nasıl bir küresel kalkışmaya dönüştüğünü hep beraber gördük.”

 

“Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçim süreci var” diyen Gündoğdu, “Elbette biz bir sivil toplum örgütüyüz. Kimin Cumhurbaşkanı olacağını bilemiyorum ama kimin ya da kimlerin kesinlikle olmayacağını çok iyi biliyorum. Milletin yanında duramayanların, Mısır’da darbeye darbe diyemeyenlerin, Esed diktatörünü ne kurumu adına ne de şahsı adına kınamayanların bu milletin çatısı olamayacağını ve cumhurbaşkanı olamayacağını, artık Ahmet Necdet Sezer ya da Süleyman Demirel türü Cumhurbaşkanlığı tipinin tarihe karıştığını biliyoruz. Elbette Ekmeleddin İhsanoğlu da bir vatandaşımız. Cumhurbaşkanlığına aday olma ve gösterilme hakkı var. Onun adına sevindiğim şey, adayı olduğu çatı yere yakın. O çatıdan düşünce de büyük bir yaralanma olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.


 

Millet İradesinden Yanayız

 

Memur-Sen olarak, vesayetlerin her türlüsüne karşı olduklarını kaydeden Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi: “Biz Memur-Sen olarak, vesayetin her türlüsüne; paraleline, dikeyine, bürokratik olanına ve apoletli olanına karşıyız. Biz millet iradesinden, dünya mazlumlarından yanayız. Yeniden büyük Türkiye’yi inşa etmemiz lazım.”

 

Gündoğdu, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert’i de ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen