Haber
2011-02-28 06:22:41
28 Subat’in Sorumlulari Yargilanmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, 28 Subat sürecinin sorumlularinin yargiya hesap vermesi gerektigini söyledi. Gündogdu, ‘bin yil sürer’ denilen 28 Subat’in, 27 Nisan e-muhtirasina verilen cevapla sona erdigini kaydetti.

Ahmet Gündogdu, 28 Subat’in yildönümünde bir açiklama yapti. Postmodern bir darbe olarak adlandirilan 28 Subat’in ülkemize ve milletimize kaybettirdikleriyle tarihe kara bir leke olarak geçtigini ifade eden Gündogdu, “28 Subat süreci, sürgünler, iskenceler, yolsuzluklar, fislemeler ve zulümler tarihidir. Ayni zamanda psikolojik harp tekniklerinin ve toplum mühendisliginin yogun bir biçimde kullanildigi bir dönemin adidir. Darbeciler tarafindan bu sürecin bin yil devam edecegi söylense de, 10 yil geçmeden 27 Nisan 2007’de gece saat 23.20’de yayinlanan e-muhtiranin sivil hükümet tarafindan akim birakilmasiyla birlikte son bulmustur” dedi.

28 Subat süreci aktörlerinin ülkeyi milyar dolarlik zarara ugratmasina, demokrasi yolculugunda geriletmesine ve on binlerce insani magdur etmesine ragmen ellerini kollarini sallayarak gezdiklerine isaret eden Ahmet Gündogdu, bu sürecin sorumlularinin yargilanmasi için Cumhuriyet savcilarini göreve çagirdi.

12 Eylül’de yapilan ve vesayeti kismen kaldiran Anayasa degisikligi oylamasinda Memur-Sen ailesi olarak var güçleriyle çalistiklarini dile getiren Gündogdu, yapilmasi gerekenin, 12 Haziran seçimlerinden sonra sivil ve demokratik bir anayasa hazirlamak oldugunu vurguladi. Bu sekilde hazirlanacak bir anayasa degisikligiyle vesayetin tamamen bitirilmesi gerektiginin altini çizen Gündogdu, bu cesur adimi atacak her türlü demokratik gelismenin yaninda olacaklarini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen