Haber
2015-10-09 07:57:53
28 Şubatçıların mal varlıklarına el konulsun, o para yetimlere aktarılsın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat’ta yapılan darbenin hazineye yaklaşık 400 milyar liraya mal olduğunu ifade ederek, “Bunun hesabı sorulsun, cuntacıların mal varlıklarına el konulsun, o para öksüzlere ve yetimlere aktarılsın” dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen’in “1 Milyon Üye” hedefiyle başlattığı teşkilat buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen İzmir İl Buluşması’nda konuştu.

“Kol kola girmeye, 1 milyon sayısına en kısa zamanda ulaşmaya var mısınız” diye soran Yalçın, sendikacı olmanın topyekûn ayağa kalkmak olduğunu söyledi.

Sendikacılığı kavga zemininden çıkardıklarını, insan, değer, edep merkezli bir yaklaşımla yeniden inşa ettiklerini belirterek, yan yana gelmenin, kol kola girmenin, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.



 

Tarihi bir toplu sözleşmeye imza attıklarını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi, yeni başlayanından kıdemlisine, görev başında olanından emeklisine bütün kamu görevlilerini, emeklilerini ve ailelerini memnun eden ve mutlu kılan toplu sözleşme metinlerinin altına imza attığımızı, Kamu İşveren Heyeti’ne de imza attırdığımızı anlatma zamanıdır. Gün, emeğimizin değerini artırdığımızı, ekmeğimizi büyüttüğümüzü, mali ve sosyal haklarımızı çoğalttığımızı, çalışma şartlarımıza ilişkin mağduriyetleri giderdiğimizi alanda dillendirme günüdür. Kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının rızasıyla ve o rızaya dayanan imzayla; kazanım sayısıyla, kazanımların içeriğiyle, toplu sözleşmenin kapsamının konu ve kişi bakımından artmasıyla yeni rekorların kırıldığı, ilk defa hayata geçecek kazanımların bulunduğu, kapsamlı, çok kazanımlı ve bol kazançlı bir toplu sözleşme imzalamanın verdiği güçle sahaya çıkmalıyız.”

 

Darbeler ülkemize çok şey kaybettirdi

Sendikacılığın itibar kaybettiği bir ortamda Memur-Sen ailesinin sendikacılığa itibar kazandırdığını, bugünkü başarının yakalanmasında 28 Şubat döneminde yaşanan acıların etkili olduğunu dile getiren Yalçın, “28 Şubat bu ülkeye çok şey kaybettirdi. Cumhuriyet tarihinde emekle, alın teriyle kazanan sabit gelirlilerin en fazla zammı aldığı, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan 54. Hükümete operasyon çekildiğinde sendikacılar sokağı ısıtmak için ırgat olarak kullanıldı” şeklinde konuştu.



 

28 Şubat darbesi hazineye 400 milyar dolara mal oldu

Ankara’da Memur-Sen’in de müdahil olduğu 28 Şubat davasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yalçın, 28 Şubat dönemiyle ilgili eski başbakanların da kendi dönemlerinin davasının görüldüğü mahkemeye ifade vermeye çağrıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Yaptığınız yanlışların iki cihanda da hesabı var. O yüzden gidin ifade verin. Milyarlarca dolar toplayanların bu haksız kazançlarının el konularak, yetime, fakire, sabit gelirliye verilmesinin yolunu açmaları için onlara çağrıda bulunuyorum. O devirde size yaptırılanları mahkemeye anlatarak hiç olmazsa şimdi faydalı bir iş yapın.”

28 Şubat sürecinde Anadolu sermayesine darbe indirildiğini, baronların hazineyi yönetir hale geldiğini, bazılarının bir gecede zengin olduğunu, faturanın ise vatandaşa kesildiğini vurgulayan Ali Yalçın, “Darbe, hazineye yaklaşık 400 milyar liraya mal oldu. Bunun hesabı sorulsun, cuntacıların mal varlıklarına el konulsun, o para öksüzlere ve yetimlere aktarılsın” diye konuştu.



 

Terörü en net şekilde lanetledik  

Terör olaylarına da değinen Yalçın, Türkiye’nin bölgede güçsüz kalmasını isteyen mihrakların, son günlerde taşeron örgüt PKK’yı kullanarak yeniden ortaya çıktığını söyleyerek, “İçeriden ve dışarıdan lojistik destek alan başta PKK olmak üzere terör örgütleri ülkemizin istikrarını bozmak için yoğun saldırılarda bulunmaktadır. Memur-Sen Konfederasyonu olarak, bu süreçte genel merkezimiz ve il başkanlarımız teröre lanet bildirileri yayınladı ve eylemler ortaya koydu. Özellikle Diyarbakır’da Memur-Sen öncülüğünde yapılan ve 600 sivil toplum kuruluşunun katıldığı teröre lanet, kardeşliğe davet mitingi çok anlamlıydı. Teröre ve onların yanaşmalarına en net yanıtı biz verdik” ifadelerini kullandı.



 

Bina: Biz güçlü olursak, Türkiye ve mazlumlar kazanır

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina ise, 2016 Mayısı’na kadar Memur-Sen’in ‘1 Milyon Üye’ hedefine ulaşması için gece gündüz demeden çalışacakların ifade etti. Türkiye’nin ve dünya mazlumlarının Memur-Sen’e ihtiyacı olduğunu belirten Bina, “Biz güçlü olursak, Türkiye kazanır, mazlumlar kazanır” şeklinde konuştu.



 

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya’nın da birer konuşma yaptığı programa Memur-Sen’e bağlı sendikaların Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, üyeler ve çok sayıda bürokrat katıldı.



 

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, Vali Mustafa Toprak, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunurken, Yeni Asır Gazetesi’ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 







MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen