Haber
2010-11-08 06:21:38
3. Temsilciler Toplantisi Kizilcahamam’da Yapildi

Genel Baskanimiz Ahmet Gün- dogdu, antidemokratik uygu- lamalara, temel hak ve öz- gürlüklerin kisitlanmasina, bas- örtülü kizlarin okul önlerinden geri çevrilmesine, basta egitim çalisanlari olmak üzere tüm çalisanlarin emeginin çalin- masina daha yüksek sesle karsi çikilmasi için Egitim-Bir-Sen’in mutlaka yetkili sendika olmasi gerektigini söyledi.

 

4 ‘K’ya Karsiyiz

3. Temsilciler Toplantisi, 5-7 Kasim 2010 tarihlerinde Kizilcahamam’da yapildi. Yeni Ilçe yöneticilerine, Üniversite ve Yurt-Kur temsilcilerine hitap eden Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, bir dayatma süreci olan 28 Subat’ta topluma ‘kesintisizlik, karma, katsayi ve korku’ dayatildigini ifade ederek, “Biz bu dört ‘K’ya da karsiyiz” dedi.

 

Devletin cinsiyet ayrimciligi yapmak gibi bir görevinin olmadigini kaydeden Gündogdu, yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede, milletin oylariyla seçilerek Meclis’e giren basörtülü bir milletvekiline ‘had bildirilmesi’ gibi bir edepsizligin yasandigina dikkat çekerek, “Hadleri bildirilenler Belçika parlamentosunda ayakta alkislandilar. Türkiye olarak bu ayiptan kurtulmaliyiz. Onun için basörtülü kizlarimiz hiçbir engelle karsilasmadan, ‘ikna odalarina’ muhatap olmadan üniversiteye girmelidir” seklinde konustu.

 

 

28 Subat döneminin bir eseri olarak egitim sisteminde yer alan kesintisiz 8 yillik egitimin artik yetersiz kaldigini belirten Gündogdu, söyle konustu:

“28 Subat sürecinde hiçbir bilimsel toplanti olmaksizin, ideolojik bir sekilde sadece Imam Hatip liselerinin orta kismini kapatma gayesi ile getirilen 8 yillik zorunlu ve kesintisiz egitim dayatmasi basta olmak üzere Türkiye’nin bütün dayatmalardan kurtulmasini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi, 18. Milli Egitim Surasi’nda da sürdürdük ve birçok önemli maddeyi kabul ettirdik.”

 

Hizmetli, Memur Arkadaslarimizi Asla Unutmus Degiliz

Gerek toplu görüsmelerde gerekse Kurum Idari Kurulu toplantilarinda egitim çalisanlari adina önemli kazanimlar elde ettiklerinin altini çizen Gündogdu, “Sadece ögretmenlerin haklarini savunmuyoruz. Kim olursa olsun, haksizliga ugrayanin yanindayiz. Hizmetli, memur kardeslerimizi asla unutmus degiliz. Kurum Idari Kurulu’nda onlara önemli kazanimlar sagladik” diye konustu.

 

Sözlesmeli Ögretmenlerin Kadroya Geçirilmesi Için Çabamiz Sürecek

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için çabalarinin sürecegini vurgulayan Ahmet Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlerin gönül rahatligiyla isini yaptigini düsünmesinin imkansiz oldugu bir sistemin saglikli olmadigini söyledi.  

 

Her gün isten çikarilma korkusu içindeki bir ögretmenin egitim sistemine katki yapamayacagina isaret eden Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlere verilen kadro sözünün gereginin yerine getirilmesi için girisimlerde bulunmaya devam edeceklerini bildirdi. 

 

Hiçbir Iktidara Gözümüz Kapali Evet Demeyiz

Memur-Sen’in, Egitim-Bir-Sen’in hiçbir iktidara gözü kapali ‘evet’ demedigini, demeyecegini dile getiren Ahmet Gündogdu, dogru bildiklerinden sasmadan, Türkiye’nin menfaatine olabilecek her konuda öncülük etme görevini yerine getirdiklerini vurguladi.

 

Anayasa degisikligi paketinin referanduma sunulmadan önceki süreçte ‘evet’ çikmasi için yogun bir çaba harcadiklarini anlatan Gündogdu, bunu da, Türkiye’nin kirlerinden arinmasi ve 12 Eylül 1980’de kirletilen demokrasinin 12 Eylül 2010’da temizlenmesi, daha aydinlik bir gelecek için yaptiklarini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü: “60 yillik darbe sürecini kiralim dedik ve bunun için çalismalara basladik. Egitim-Bir-Sen referandumda öncü oldu ve bu rolünü basariyla yerine getirdi.

 

Son Toplu Görüsme Masasinda Fiili Toplu Sözlesme Imzaladik

2010 Yili Toplu görüsmelerine de deginen Gündogdu, “Masa degil, yasa sorunlu. Bu yasa degismezse, önümüzdeki yil masaya oturmayacagiz” seklinde açiklama yaptiklarini hatirlatarak, daha sonra Abant’ta yapilan Çalistay’a katilarak Toplu Sözlesme hakkinin sonuç bildirgesine girmesini sagladiklarini, bu hakkin Anayasa degisikliginde de yer almasi için girisimlerde bulunduklarini belirtti.

 

9 Yilin En Iyi Mutabakatina Imza Attik

Amaçlarinin ‘üzüm yemek’ oldugunu kaydeden Gündogdu, 2010 Yili Toplu görüsmelerinde 9 yilin en mutabakat metnine imza attiklarini, “2010 yilinda fiili toplu sözlesme imzalamak istiyoruz” kararliligiyla oturduklari son toplu görüsme masasinda fiili toplu sözlesme imzaladiklarini dile getirdi.

 

 

Ahmet Gündogdu, 2010 yili toplu görüsmelerinde elde ettikleri kazanimlarindan bazilarini söyle siraladi: “2011 yilinda kamu görevlilerinin aylik ve ücretlerine yüzde 4+4 olmak üzere yillik yüzde 8,16 artis yapilacak. Evli, 3 çocuklu, esi çalismayan sendika üyesi 14/2’deki bir hizmetlinin 2011 Temmuz maasi 1541 TL olacak. Bunun anlami, en düsük memur maasinda yilsonu itibariyle yüzde 18 artis gerçeklesecek.

 

Çalismayan es için yapilan aile yardiminda, yüzde 8’lik artisa ilave yillik bazda 40 TL artis saglanmis, asil önemlisi, sözlesmeli personelinde bu yardimdan yararlanmasi saglanarak onlarin ayliklarinda 1 Ocak 2011’den itibaren 124 TL’lik ilave bir artis olacak, 1 Temmuz 2011’de ise bu artis yaklasik 140 TL’ye ulasacak. 2008 yilinda üzerinde mutabakata varilan ve 2009 ve 2010 yillarinda herhangi bir artis yapilmayan ek ödemelerde; 2011 Ocak’tan geçerli olmak üzere en düsügü 80 TL artis yapilmistir. Toplu görüsme ikramiyesi, yeniden hayata geçirilmis ve 3 ayda bir sendika üyesi kamu görevlilerine 45 TL ikramiye ödenmesi saglanmistir. Ögretmen disinda kalan MEB çalisanlarinin (hizmetli, memur, teknisyen vb.) görev tanimlarinin yapilmasi, bu personelin atama ve yer degistirme islemlerinin düzenlenmesi konusunda bir çalisma yapilmasi kararlastirilmistir.

 

Sözlesmeli personele es durumu özrüne dayali yer degistirme hakki verilmesi, sözlesmeli personelin yöneticilik yapabilmesi, sözlesmeli personel pozisyonlarinin iptal edilmesi durumunda, bu personelin diger sözlesmeli personel pozisyonlarina yerlestirilmesinde objektif sistem kurulmasi, ilk defa sözlesmeli personel aliminin söz konusu olmasi durumunda, öncelikle kurum içi ilana çikilarak bos pozisyonlarin kurum içinden doldurulmasi akabinde bosalan pozisyonlar için disaridan personel alimi yoluna gidilmesinin degerlendirilmesi, sözlesmeli personele sürekli görev yollugu ödenmesi konusunda çalisma yapilmasi, sözlesmeli personelden sözlesme ücreti damga vergisi alinmamasi ya da bunun kurum tarafindan karsilanmasi gibi kamu görevlilerini memnun eden, sözlesmeli personelin de kadroya geçme umudunu artiran talep ve konular mutabakat metninde yer almistir.”

 

Temsilciler Teskilatin Öncüleridir

Temsilcilerin teskilatin öncüleri oldugunu belirten Gündogdu, çalismalara hiz verilerek, Egitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika unvanina kavusturulmasini istedi. Gündogdu, haksizliklara daha etkili ve yüksek sesle karsi konulmasi için bunun gerekli oldugunu sözlerine ekledi.

 

Toplantida, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da birer konusma yaptilar.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen