Haber
2012-08-30 07:31:42
30 Agustos Birligin, Beraberligin ve Azmin Zaferidir

Bagimsizlik mücadelemizin en önemli adimlarindan biri olan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 90. yildönümünü büyük bir gurur ve coskuyla kutluyoruz.

30 Agustos zaferi, milletimizin yeniden dirilisidir. Sehit kanlariyla sulanmis bin yillik vatanimiza göz dikenlere verilmis onurlu bir cevaptir. Milletimizi esir etmek isteyen emperyalist güçlere karsi; kadiniyla, çocuguyla, topyekûn verdigi bir savas sonucunda kazanilan zaferin destaninin yazildigi gündür. Bu zafer; milletimizin bagimsizligini ve özgürlügünü tüm dünyaya ilan etmesi açisindan son derece önemlidir.

Büyük Taarruz, bir ve beraber olundugunda ne tür zorluklarin asilabileceginin en güzel örneklerinden biridir. Bir diger örnegini Çanakkale’de gördügümüz milli mücadele ruhu, Büyük Taarruz’da da ortaya çikmis, bu destanin olusmasinda en önemli rolü oynamistir.

Tarihe altin harflerle islenen bu büyük zaferin anlamini ve önemini artiran bir baska nokta, milli iradeden alinan ilhamla ve destekle kazanilmis olmasidir.

Aci, yokluk ve sikinti içerisinde yürütülen bu bagimsizlik mücadelesinin en dikkat çekici boyutu kuskusuz Birinci Meclis’in sahsinda olusan milli iradeye olan inanç ve bagliliktir.

Bugün de içinde bulundugumuz zorluklari asmak için yapilmasi gereken, birlik ve beraberligimize giden yollarda kilit taslarini saglamlastirmak, bunu bozmaya çalisanlara karsi güç birligi yapmaktir.

Bagimsizligimizi ve özgürlügümüzü dünyaya haykiran bu zaferin mimari atalarimiz gibi farkliliklarimizi çatisma ve gerginliklerin nedeni olarak degil, milletimizi zenginlestiren, bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberligimizi güçlendiren unsurlar olarak görmeliyiz. Bütün enerjimizi; daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik, daha kalkinmis bir Türkiye için harcamaliyiz. El ele vererek dünyanin en saygin ve güçlü ülkeleri arasina girmeliyiz.

Bu duygu ve düsüncelerle, milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyor, nice bayramlar diliyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen