Haber
2009-08-30 07:19:40
30 Agustos Inancin Zaferidir

Agustos ayi; milletimiz için bir zafer ayidir. Aziz milletimiz; Malazgirt, Kosova ve Mohaç zaferlerini de hep bu ayda kazanmistir. Bu ayda kazanilan ve bugün kutladigimiz 30 Agustos zaferi ise; milletimizin yeniden dirilisidir. Sehit kanlariyla sulanmis bin yillik vatanimiza göz dikenlere verilmis onurlu bir cevaptir. Milletimizi esir etmek isteyen emperyalist güçlere karsi; kadiniyla, çocuguyla, top yekûn verdigi bir savas sonucunda kazanilan zaferin destaninin yazildigi gündür. Bu zafer; milletimizin bagimsizligini ve özgürlügünü tüm dünyaya ilan etmesi açisindan son derece önemlidir. Tarihe altin harflerle islenen bu büyük zaferin anlamini ve önemini artiran bir baska nokta, milli iradeden alinan ilhamla ve destekle kazanilmis olmasidir. Dünya tarihinde esine az rastlanan bu durum nedeniyledir ki; mücadeleyi yöneten ve Cumhuriyetimizi kuran Birinci Meclis’e “Gazi” unvani verilmistir.

 

Kahraman vatan evlatlari, ülke topraklarinin dört bir tarafini isgal eden ‘düveli muazzama’ denilen isgal güçlerine karsi destansi bir var olus mücadelesi vermistir. Aci, yokluk ve sikinti içerisinde yürütülen bu bagimsizlik mücadelesinin en dikkat çekici boyutu kuskusuz Birinci Meclis’in sahsinda olusan milli iradeye olan inanç ve bagliliktir.

 

Bagimsizligimizi ve özgürlügümüzü dünyaya haykiran bu zaferin mimari atalarimiz gibi farkliliklarimizi çatisma ve gerginliklerin nedeni olarak degil milletimizi zenginlestiren, bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberligimizi güçlendiren unsurlar olarak görmeliyiz. Tüm enerjimizi daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik, daha kalkinmis bir Türkiye için harcamaliyiz. El ele vererek dünyanin en saygin ve güçlü ülkeleri arasina girmeliyiz.

 

  Bu duygularla yüce milletimizin Zafer Bayramini kutluyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen