Haber
2011-04-19 07:23:08
4-C’lilerin Aile Yardimindan Faydalanmasi Talebimiz Gerçeklesti

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in 4-C’li kamu çalisanlarina yönelik kazanimlari devam ediyor.

 

Memur-Sen’in talepleri arasinda yer alan, her platformda dile getirdigi ve en son 4. Olagan Genel Kurul’da, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a hitaben yapilan ‘4-C’li kamu çalisanlarinin es ve çocuk yardimindan faydalanmasi’ istegi sonuç verdi.

 

Memur-Sen’e, 4. Olagan Genel Kurul sonrasi ‘hayirli olsun’ ziyaretinde bulunan Devlet Bakani Hayati Yazici, Memur-Sen’in talebiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Karari hazirlandigini ve en kisa sürede yürürlüge girecegini söyledi.

 

4. Olagan Genel Kurul’da, sözlesmeli kamu çalisanlarina kadro talep eden Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’ya kürsüden cevap veren Basbakan Recep Tayyip Erdogan, sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapacaklarini açiklamisti.

 

Ahmet Gündogdu, konusmasinda, kadrolu ve sözlesmeli personelin faydalandigi aile ve çocuk yardimindan 4-C’li kamu çalisanlarinin da faydalanmasi gerektigini dile getirmis, kamu çalisanlari arasindaki ayrimciliga son verilmesi çagrisinda da bulunmustu.

 

Memur-Sen, geçen yil 4-C’li kamu çalisanlarinin maaslarinda 114 TL artis yapilmasina, çalisma sürelerinin 10 aydan 11 ay 25 güne çikarilmasina ve çalistiklari her yila 1449 TL kidem tazminati almasina öncülük etmisti.

 

Kamu çalisanlarina yönelik kazanimlarin öncüsü Memur-Sen, bir haftada hem sözlesmeli personele kadro kapisinin açilmasini hem de 4-C’li kamu çalisanlarinin es ve çocuk yardimindan faydalanma hakkini elde etmesini saglamis oldu.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, toplu görüsme masasindan toplu sözlesmeye geçisi saglayan Memur-Sen’in diger kazanimlarin da öncüsü oldugunu kaydetti.

 

Toplu sözlesme primi, sözlesmeli personele es ve çocuk yardimi gibi ilk kez uygulanan mali kazanimlari Memur-Sen’in talep ettigini hatirlatan Gündogdu, sunlari söyledi:

“2010 yili toplu görüsmelerinde ‘4-B ve 4-C’li kamu çalisanlarinin kadrolu yapilana kadar, kadrolu kamu çalisanlarinin haklarindan esit sekilde faydalanmasi’ talebini masaya getirmistik. Sözlesmelilerle ilgili kismi masada kazanima dönüstürdük. 4-C’li kamu çalisanlarinin da bu haktan faydalanabilmesi için sürekli girisimlerde bulunduk. Biz, kamu çalisanlari lehine bu kazanimlari elde etmek için mücadele ederken ve mutabakat metnine imza atarken, diger konfederasyonlardan birisi masaya hiç oturmamis, öteki ise masadan kaçmisti. Basbakan ve bakanlara yaptigimiz ziyaretlerde gündeme tasidik. En son da 4. Olagan Genel Kurulumuzda Sayin Basbakan’a hitaben kürsüden ve daha sonra yaptigimiz bire bir görüsmede bu çagrimizi tekrarladik. Bugün ziyaretimize gelen Devlet Bakanimiz Sayin Hayati Yazici, 4-C’li kamu çalisanlarini sevindirecek müjdeyi verdi. Sayin Basbakanimiza ve Bakanimiza, kamu çalisanlari adina tesekkür ediyorum.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen