Haber
2011-04-12 07:23:04
40 Yas Magdurlarina Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürlügü’nden Olumlu Görüs

Milli Egitim Bakanligi ile Anadolu Üniversitesi’nin yaptigi protokol geregi, okul öncesi ögretmenligi bölümünde lisans tamamlamasini yapanlarin usta ögretici olarak atanmasi gerekirken,  lisans egitimini tamamlayanlara 40 yas siniri bahane gösterilerek magdur edilen Usta ögreticilerin magduriyetinin giderilmesi konusunda Milli Egitim Bakanligi Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürlügü olumlu görüs verdi.

 

40 yas magduru Usta ögreticilerin bir süre önce Egitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek destek istemeleri üzerine sendika konuyu Bakanliga tasimisti.

 

Sorunu çözmek için harekete geçen Personel Genel Müdürlügü, 40 yas sorunu konusunda Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürlügü’nden görüs istedi.

 

Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürü Funda Kocabiyik imzali cevabi yazida, “magduriyetlerin giderilmesi hususu Genel Müdürlügümüzce uygun görülmektedir” denildi.

 

Yazida su ifadelere yer verildi: “Genel Müdürlügümüzün 2000 yilindan itibaren bir protokol çerçevesinde 2009 yili mart ayina kadar okul öncesi egitim kurumlarindaki egitimci ihtiyacini karsilamayi kadrosuz usta ögreticilik uygulamasi ile gerçeklestirmistir.

 

Belirtilen süreçte etkinlik alanimizdaki okul öncesi egitim kurumlarinda kadrosuz ögretici olarak görev alanlardan; lisans egitimini tamamlayarak, ögretmen olarak atanabilme hakkini elde edenlerden bazilari, kirk yasini doldurduklari için atanamadiklarini ifade etmektedirler.

 

Yukarida belirtilen ifadeler dogrultusunda ekte dilekçeleri bulunan ilgililerin önceki hizmetlerinin göz önünde tutularak magduriyetlerinin giderilmesi hususu Genel Müdürlügümüzce uygun görülmektedir.”

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 30 Mart 2011 tarihinde Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile yaptigi görüsmede, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya alinmasinin ve Temmuz’da yapilacak KPSS öncesi ögretmen atanmasinin yanisira 40 yas engeline takilan usta ögreticilerin sorununu da aktarmisti.

 

Görüsmeden sonra Bakanlik önünde bir açiklama yapan Ahmet Gündogdu, “Bunlarin lisans tamamlamasiyla kadroya geçirilecegi sözü verilmisti. Bu arkadaslarimiz bu dogrultuda lisansi tamamladilar. Yas 40’a geldi. 40 yasina gelmis olmalari dolayisiyla bundan yararlanamayacaklardi. Bunu da Sayin Bakan’a ilettik. Bu konu üzerinde bir çalisma yapacaklarini, bu magduriyeti çözmek içinde bir talimat verecegini ifade etti” ifadelerini kullanmisti.

 

 Personel Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklama

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen