Haber
2011-03-30 07:18:12
40 Yas Magduru Usta Ögreticiler, Egitim-Bir-Sen'den Destek Istedi

Milli Egitim Bakanligi ile Anadolu Üniversitesi’nin yaptigi protokol geregi, okul öncesi ögretmenligi bölümünde lisans tamamlamasini yapanlarin usta ögretici olarak atanmasi gerekirken,  lisans egitimini tamamlayanlara 40 yas sinirinin bahane gösterildigini ve magdur olduklarini ifade eden Usta Ögretici adaylarindan olusan heyet Egitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek destek istedi.

 

Genel Sekreter Ahmet Özer ve Genel Basin Yayin Sekreteri Ali Yalçin ile görüsen 40 yas magdurlari, sorunlarini anlatan raporu Genel Sekreter Ahmet Özer’e sundular Egitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, “Bakanligin yaptigi protokole uygun olarak lisans tamamlamasini yapanlarin, 40 yas diye bir sorun ile karsilasmalari kabul edilebilir bir durum degil. Magduriyetin giderilmesine iliskin makul ve mantikli talebi bugün Milli Egitim Bakani ile yapacagimiz görüsmede gündeme getirerek çözüm isteyecegiz” dedi.

Kendilerini 40 Yas Magduru olarak ifade eden ve degisik illerden gelen 15 kisilik heyet, Egitim-Bir-Sen’in konuya gösterdigi ilgi ve alakadan dolayi tesekkür etiler.

 

“Sorunu çözerse, Egitim-Bir-Sen çözer” diyen heyet sözcüsü Çigdem Dogan,  “Milli Egitim Bakani ile yapilacak görüsmenin sonuna kadar Ankara’da bekleyecegiz” dedi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen