Haber
2011-08-15 07:24:14
40 Yas Sorunu Artik Çözülmelidir

Milli Egitim Bakanligi ile Anadolu Üniversitesi’nin yaptigi protokol geregi, okul öncesi ögretmenligi bölümünde lisans tamamlamasini yapanlarin usta ögretici olarak atanmasi gerekirken,  lisans egitimini protokole uygun olarak tamamlayanlara 40 yas siniri bahane gösterilerek magdur edilmeleri kabul edilebilir bir durum degildir.

 

Bu sorunun çözüme kavusturulmasi için sendikamizi ziyaret eden 40 yas magdurlarina destek olacagimizi ifade etmis, magduriyetin giderilmesi talebini Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile yapacagimiz görüsmede gündeme getirerek çözüm isteyecegimizi belirtmistik.

 

30 Mart 2011 tarihinde yaptigimiz görüsmede, 40 yas engeline takilan Usta ögreticilerin sorununu da Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’ya aktarmistik. Görüsmeden sonra basin mensuplarina açiklamada bulunan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sunlari dile getirmisti: “Bunlarin lisans tamamlamasiyla kadroya geçirilecegi sözü verilmisti. Bu arkadaslarimiz bu dogrultuda lisansi tamamladilar. Yas 40’a geldi. 40 yasina gelmis olmalari dolayisiyla bundan yararlanamayacaklardi. Bunu da Sayin Bakan’a ilettik. Bu konu üzerinde bir çalisma yapacaklarini, bu magduriyeti çözmek için de bir talimat verecegini ifade etti.” Daha sonra konuyu Kurum Idari Kurulu toplantisinda gündeme getirerek, 40 yas engeli yüzünden magdur olan Usta ögreticilerin durumuna dikkat çekmistik.

 

11 Nisan 2011, lisans egitimini tamamlayanlara 40 yas siniri bahane gösterilerek magdur edilen Usta ögreticilerin magduriyetinin giderilmesi konusunda Milli Egitim Bakanligi Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürlügü olumlu görüs vermisti.

 

Okul Öncesi Egitimi Genel Müdürü Funda Kocabiyik imzali cevabi yazida su görüslere yer verilmisti:

“Genel Müdürlügümüzün 2000 yilindan itibaren bir protokol çerçevesinde 2009 yili mart ayina kadar okul öncesi egitim kurumlarindaki egitimci ihtiyacini karsilamayi kadrosuz usta ögreticilik uygulamasi ile gerçeklestirmistir. Belirtilen süreçte etkinlik alanimizdaki okul öncesi egitim kurumlarinda kadrosuz ögretici olarak görev alanlardan; lisans egitimini tamamlayarak, ögretmen olarak atanabilme hakkini elde edenlerden bazilari, kirk yasini doldurduklari için atanamadiklarini ifade etmektedirler. Yukarida belirtilen ifadeler dogrultusunda ekte dilekçeleri bulunan ilgililerin önceki hizmetlerinin göz önünde tutularak magduriyetlerinin giderilmesi hususu Genel Müdürlügümüzce uygun görülmektedir.”

 

Egitim-Bir-Sen olarak, sadece okul öncesinde lisans tamamlama kapsaminda olusan 40 yas engeli de dahil olmak üzere ögretmenlik kadrolarina giriste 40 yas sorununun tamamen ortadan kaldirilmasini ve yasanan magduriyetlere bir an önce son verilmesini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen