Haber
2012-03-26 07:30:01
4+4+4 Yeni Bir Dönemin Baslangici

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Yeni Türkiye’nin umudu artiran yeni sancilarinin yasandigi bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Ögretmenevinde gerçeklestirilen Samsun Il Divan Toplantisi’na katilan Ahmet Gündogdu, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Gündogdu, “Zorlugu beklentimizin büyüklügünde saklidir. Yeni Türkiye’nin umudu artiran yeni sancilarinin yasandigi bir süreçteyiz. Eski Türkiye, 12 Eylül referandumu öncesi Türkiye’dir. 12 Eylül referandumundan beri yeni Türkiye’yi; daha yenilesmis ama degerlerinden, dokusundan, yerliliginden, milliliginden, maneviyatindan kopmayan yeni Türkiye’yi konusuyoruz” seklinde konustu.

Türkiye’nin gündeminde üç mevzuat degisikligi bulundugunu kaydeden Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Üçü de belli sancilari, belli bedel ödemeleri, belli dirençleri beraberinde getiriyor. Egitim sistemindeki mevzuat degisikligi, egitimde yeni bir dönemin baslangici olacak. Yeni anayasa, Türkiye için, Türkiye’nin yönü için önemlidir. Türkiye’nin mevcut anayasasi ile demokratiklesememe gerçeginden hareketle baktigimizda, Türkiye’nin yol haritasini belirleyecek bir mevzuat. Bir de toplu sözlesme mevzuati vardi. Bu da 2,5 milyon memur, 1 milyon 800 bin emekli ve yaklasik 4 milyon da ailesiyle birlikte en az 10 milyon kisiye hitap eden bir degisiklik.”

Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Nejdet Güneysu ise, norm fazlasi ögretmenlerin istek disi atanmamasi için Il Milli Egitim Müdürlügü ile görüstüklerini söyledi. Görüsmede söz konusu uygulamanin magduriyete neden olabilecegini aktardiklarini ifade eden Güneysu, gelismelerin bekledikleri gibi olmamasi durumunda hukuki yollara basvuracaklarini sözlerine ekledi.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen