Haber
2009-12-29 05:50:54
4/C’lilerin Sendikaya Üyelik Hakki Tamam, Sira Kadroda

Kamu çalisanlari arasindaki ayrimin kaldirilmasini her platformda dile getiren Konfederasyonumuz Memur-Sen, önemli bir kazanima daha imza atti: 4/C’li kamu personeli artik sendikali olabilecek. 

 

Memur-Sen’e bagli Büro Memur-Sen’in Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi aleyhinde Ankara Is Mahkemesi’ne açtigi dava sonuçlandi. Mahkeme, Büro Memur-Sen’in talebini hakli bularak 4/C’li çalisanlarin örgütlenmesi yönünde karar verdi. Bakanlik, karari, temyiz için Yargitay 9. Hukuk Dairesi’ne tasidi. Yargitay, söz konusu mahkeme karariyla ilgili son noktayi koydu ve 2009/32928 sayili karari ile 4/C’li kamu çalisanlarinin sendika üyesi olabilecegine hükmetti.

 

4/C’li çalisanlar, memur sendikalarina üye olma hakkini kazanmanin yanisira, diger esitsizliklerin giderilmesi yönünde de ilk kazanimlarini elde etmis oldu. Daha önce 4/C’lilerin sendikali olabilecegine yönelik bireysel davalar açilmasina karsin, söz konusu karar geneli samil olmasi açisindan ilk olma özelligini tasiyor.

 

4/C’lilerin Haklarinin Iyilestirilmesi Yönündeki Mücadelemiz Devam Ediyor

4/C statüsünde çalisan kamu personelinin çalisma sartlarinin iyilestirilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Bu çerçevede, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakani Ali Babacan ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ile görüserek, 4/C’lilerin maaslarinin artirilmasini ve bir yildan az çalistirma uygulamasindan vazgeçilerek, kadrolu olarak istihdamlarinin saglanmasini talep etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen