Haber
2014-07-24 07:47:31
4/C'li Personele İş Garantisi Geldi

Memur-Sen'in Plan Bütçe Komisyonu'ndaki Torba Yasa çalışmalarında gündeme getirdiği 4/C 'lilere iş garantisi getiren önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kamuoyuna müjdeli haber Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul'dan geldi.

 

Kabul edilen önergeye göre, özelleştirme nedeniyle iş akitleri feshedilen ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel, emekli oluncaya kadar 4-C kapsamında istihdam edilebilecek.


 

TONBUL: Hayırlı Olsun

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Konu defalarca tarafımızca gündeme getirilmiştir. Plan Bütçe Komisyonu'ndaki Torba Yasa çalışmalarında da gündeme getirdiğimiz önerge Genel Kurul görüşmelerine taşınacağına dair söz almıştık. Sözü bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik vermişti. Ve bugün Bakan Çelik önergenin verildiğini duyurdu. Az önce ise önerge kabul edildi. Hayırlı olsun" dedi.

 


 "Özelleştirme uygulamaları nedeniyle iş akitleri, kamu ya da özel sektör işverenlerince feshedilen ve diğer kamu ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilecek" diyen Tonbul," 4/C'liye kazanımların iş garantisinden sonra da devam edeceğinin bilinmesini isteriz. Adalet sağlanana kadar direneceğiz" şeklinde konuştu.

 


İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen o önerge;

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen