Haber
2013-07-31 07:41:57
4/C’lileri Bakan Çelik’le Görüştürdük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4/C’li çalışanlarla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. 4/C’li çalışanlar, sıkıntılarını ve taleplerini Bakan Çelik’e anlattı.

Çeşitli illerden gelen 4/C’li çalışanlar yaklaşık 3 saat Bakan Çelik ile görüştü. Görüşmede konuşan Gündoğdu, “23 bin 4/C’li arkadaşımız var. 21 bini özelleştirme ile daha önce iyi bir işi varken bugün 4/C’ye geçen arkadaşımız. 2 bini de ortalama 10 yıldır TÜİK’te çalışan arkadaşımız. Hatay, Bursa, Konya, Kastamonu, Tokat, İstanbul ve Türkiye’nin pek çok ilinden gelen 4/C’li arkadaşlarla dün 3 saatlik bir toplantı yaptık. Toplantıda 4/C’li arkadaşlarımızı dinleyerek onların dramına, yaşadıkları sıkıntılara bir kez daha şahit olduk. Bu sıkıntıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in de ilk ağızdan dinlemesini istedik ve kendisinden randevu talep ettik. Bu vesileyle bir araya gelerek çok verimli bir toplantı yaptık” dedi.

4/C’liler Taleplerini Bakan Çelik’e Anlattı

Gündoğdu, 4/C’lilerin Bakan Çelik’e kendileriyle ilgili ayrıntılı bilgi verdiklerini ve sıkıntılarını çok net bir şekilde dile getirdiklerini söyledi. Ahmet Gündoğdu, 4/C’lilerin çalıştıkları kurumlarda ikinci sınıf insan yerine konulduklarını; doğum izni, refakat izni, rapor veya yıllık izin alırken sorunlar yaşadıklarını hatta sözleşmelerinin feshedileceği yönünde baskılar gördüklerini Bakan Çelik’e anlattıklarını söyledi. Eş durumu tayini de dahil olmak üzere tayin ve görevde yükselme gibi haklarının olmadığını; döner sermaye, eş ve çocuk yardımı alamadıklarını belirten Gündoğdu, 4/C’lilerin profesyonel sendikacılık veya herhangi bir sebepten dolayı ücretsiz izin alamadıklarını anlattıklarını kaydetti.

4/C’lilerin, sosyal güvenlik yönünden işçi, disiplin hukuku yönünden memur; mali, sosyal ve özlük hakları yönünden ise ne işçi ne de memur olduklarını Bakan Çelik’e anlattıklarını dile getiren Gündoğdu, 4/C’lilerin bu mağduriyetlerinin giderilmesini, kendilerine bir statü verilmesini Bakan Çelik’ten talep ettiklerini söyledi.

Bakan Çelik, 4/C’lilerin taleplerini not alarak, gerekenin yapılacağını ve ilgili kurumlarla görüşerek gerekli çalışmaların yürütüleceğini söyledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen