Haber
2012-04-03 07:30:13
4/C’lilerin Sorununu Biz Çözecegiz

Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, çözümü yanlis yerde arayan 4/C’li çalisanlarin oldugunu ifade ederek, “4/C’lilerin sorunlarinin çözümünün adresi Egitim-Bir-Sen’dir” dedi.

Erzurum, Agri ve Igdir subelerimizin il divan toplantilarinda konusan Ramazan Çakirci, 4/C’li personelin sorunlarini çözecek sendikanin Egitim-Bir-Sen oldugunu belirterek, sunlari söyledi: “4/B kapsamindaki sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisinde yanlis adreslerde çözüm arayanlar vardi. Çözümün adresinin Egitim-Bir-Sen oldugunu herkes gördü. Burada sorun üretenlerden uzak durulmasi gerekir. Çözümün adresi Egitim-Bir-Sen’e tüm 4/C’liler destek vermelidir.”

4/C’lilerin sorunlarinin çözümü için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Çakirci, “4/C’li çalisanlarin ek ödemeden yararlanmalari mutlaka saglanmalidir. Çalisma süreleri 12 aya çikarilmalidir. Sözlesme imzaladiklari için halen damga vergisinin kesilmesi bir sorundur. Biz bu sorunlara toplu sözlesme masasinda nester vuracagiz” seklinde konustu. 


Il Emri Uygulamasinin Kaldirilmasi Kabul Edilemez
Ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirmede il emri uygulamasinin kaldirilmasini kabul etmelerinin mümkün olmadiginin altini çizen Çakirci, “Agustos ayinda yapilacak özür durumuna bagli yer degistirmede 30 Eylül esas alinmalidir. Bu sorunun çözülmesi için, sonuç alincaya kadar mücadelemize devam edecegiz” ifadelerini kullandi.


Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in egitim çalisanlarina yönelik demeçlerini elestiren Ramazan Çakirci, Bakan Dinçer’in göreve geldigi günden beri ögretmenlerin sorunlarinin her geçen gün arttigini belirterek, “Bakan, egitim çalisanlarinin motivasyonunu bozacak söylemler yerine, sorunlara çözüm bulmanin yollarini aramali, ögretmenlerin ek ödeme sorununun çözümüne katki sunmalidir.” diye konustu. 


Üniversiteler Bilim Üreten Özgür Ortamlar Olmalidir
Üniversite çalisanlarinin sorunlarina da deginen Çakirci, üniversitelerin bilim üreten özgür ortamlar haline getirilmesi gerektigini vurgulayarak, “Bunun için YÖK’ün yapisinin degistirilmesi gerekir. Üniversiteler, özgürlüklere kapi aralayan bir mevzuata sahip olmayinca, özgür düsünen kisilerce yönetilse de, sorun bitmez” dedi.


Çakirci, 2003 ve 2007’de yapilan Cumhuriyet mitinglerine atifta bulunarak, söyle konustu: “Dönemin YÖK baskani ve sürekâsi ‘Ordu Göreve’ pankartini açmislardi. Birer Kubilay olmaya hazirlaniyorlardi. Bu darbeci zihniyet gerilerde kalsa da, öyle bir yapi kurulmali ki, bir daha geriye dönüs olmasin.”

Çakirci, üniversitelerin, bilgi üretim merkezleri olmasi ve çalisanlarin sorunlarinin çözülmesi gerektigini kaydetti. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen