Haber
2009-04-08 07:19:03
‘Atama-Iptal’ Döngüsüne Son Verilmelidir

Danistay; Egitim Kurumlari Yöneticileri Atama Yönetmeligi’nin Ek-2 Degerlendirme Formu’nun “Yöneticilik Hizmetleri” bölümünün “Müdür Yardimciligi Görevinde Görevlendirme Olarak veya Vekaleten Yürütülen Her Yil Için 0.84”, “Müdür Basyardimciligi Görevinde Görevlendirme Olarak veya Vekaleten Geçen Her Yil Için 0.96”, “Müdürlük Görevinde Görevlendirme Olarak veya Vekaleten Geçen Her Yil Için 1.08” puan verilmesine iliskin kisminin yürütmesinin durdurulmasina karar vermistir.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin son 5 yilda yayinladigi Egitim kurumlari Yönetici Atama yönetmelikleri sürekli yargi kararlari ile iptal edilmis, bu da binlerce yöneticinin magdur olmasina neden olmustur.

 

Danistay’in Yönetici Atama Yönetmeligi’ni iptal kararlarini ve olusan magduriyetleri gözönünde bulundurdugumuzda, bir daha ayni sikintilarin yasanmamasi için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç vardir.

 

Bu nedenle ‘Yönetici Atama’daki kaosun giderilmesi için sinav esasina dayali, adil, ehliyet ve liyakati gözeten objektif bir düzenleme yapilmalidir. Bu konudaki görüs ve önerilerimizi daha önce Bakanlik yetkililerine iletmis, kamuoyuyla da paylasmistik.

 

Görüs ve önerilerimiz söyle:

-Kariyer, liyakat esasli, sinav kurgulu yeni bir düzenlemeyle; müdür yardimciliginda sinav ve puan üstünlügü esasina dayali atama yapilmasi, okul müdürlüklerinde ise sinav ve Ek-2 Formu’nun birlikte degerlendirilmesi sonucunda ortaya çikacak toplam puan ile atama isleminin gerçeklestirilmesi; Ek-2 Yönetici Atama ve Degerlendirme Formu’ndaki ödüller bölümünde, her ödülden birer tanesi geçerli olmak üzere 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 122 ve 123. maddelerine göre verilen ödüllerin (Bakan, Vali ve kaymakamlar tarafindan verilen takdirler ve aylikla ödüllendirme) puanlamaya dahil edilmesi,

 

-Mevcut egitim kurumu yöneticilerine iliçi/illerarasi yer degisikligi imkâninin saglanmasi.

 

Bu önerilerimiz dogrultusunda Danistay’in iptaline mahal birakmayacak sekilde yasal düzenleme yapilmalidir.

 

Ayrica; iptal edilen düzenlemeye göre atamasi yapilan yöneticiler magdur edilmemeli, müdür yardimciligi sinavini kazananlarin atamalari yeni düzenleme beklenmeden biran önce gerçeklestirilmelidir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, egitimle ilgili tüm konularda oldugu gibi ‘Yönetici Atama’ya iliskin düzenlemede de çözümün tarafi olduk, olmaya da devam edecegiz. Bakanligin Yönetici Atama’da adaleti ve esitligi esas alan köklü bir degisiklik yapmasi için konunun takipçisi olacagiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen