Haber
2009-12-24 06:20:13
‘Bizim Isimiz Kamu Çalisanlarinin ve Milletin Sözcüsü Olmaktir’

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, milletin derdini dert edinerek sendikacilik yap- tiklarini ifade ederek, “Bizim isimiz sendikacilik, bizim isimiz kamu çalisanlarinin ve milletin sözcüsü olmaktir” dedi.

 

Gündogdu, Kocaeli Subemizin Il Divan Toplantisi ile Istanbul 4, 6, 1 ve 2 No’lu subelerimizin Divan toplantilarina ve programlarina katildi. Sube baskanlari, Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe temsilcileri ve Isyeri temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirilen Divan toplantilarinda ülke gündemi ve sendikal gündemle ilgili açiklamalarda bulunan Gündogdu, yeni dönem sendikal çalismalar konusunda görüs alisverisinde bulundu.

 

Toplantilarda konusan Ahmet Gündogdu, tüm sikintilarin sebebi olan darbe anayasasinin degistirilip, yeni bir anayasanin hazirlanmasi gerektigini belirterek, “Hiçbir anayasa hak ve özgürlük vermez. Anayasalar, insanlarin hak ve özgürlüklerinin teminatidir. Bizim darbe anayasamiz ise, bunlarin aksine hak ve özgürlükleri kisitlamaktadir. Bu nedenle, yasanilan tüm sorunlarin kaynagi olan 12 Eylül Anayasasi degistirilip, sivil bir anayasa hazirlanmalidir. Yeni anayasa, özgürlüklerin garantisi olacak, ideolojilere prim vermeyecek, cinsiyet ayrimciligini sona erdirecek ve milleti yücelten bir anayasa olmalidir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Amaçlarinin, her türlü yanlisliga, hukuksuzluga son verecek sivil, çagdas, medeni bir anayasa talebini diri tutmak oldugunu kaydeden Gündogdu, bunun gerçeklestigini görünceye kadar çalismalarina devam edeceklerini söyledi.

 

Danistay’in verdigi katsayi kararini elestiren Gündogdu, söyle konustu: “Danistay Idari Dava Daireleri Kurulu’nun, YÖK tarafindan yapilan itirazi kabul etmesi beklenirken, aksi yönde karar vermesi, yüksek yarginin milletin taleplerinden ve ülkenin ihtiyaçlarindan bihaber oldugu gerçegini yeniden gözler önüne sermistir. Dolayisiyla yasama organina önerimiz, yasama, yürütme ve yargi erklerinin yetkilerini, görevlerini ve birbirleriyle iliskilerini kuvvetler ayriligi ilkesinin gereklerine uygun olarak yeniden düzenlemesidir.  Bu düzenleme, çagdas demokrasinin ilkelerine ve egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait oldugu gerçegine dayanmalidir.”

 

“Bugüne kadar adaletsiz katsayi uygulamasinin tümden kaldirilmasi gerektigini savunduk” diyen Gündogdu, “YÖK’ün daha az aci veren yeni karari karsisinda da ilkesel bir durusla ayni görüsümüzü muhafaza ediyoruz” seklinde konustu.

 

2009 yili toplu görüsmelerine de deginen Gündogdu, “Toplu sözlesme ve grev hakki ile aylik ücretlere yapilacak zam konusunda maalesef uzlasma saglayamadik. Grev ve toplu sözlesme hakkimiz olmadigi için, isteklerimizin gerçeklesmesi konusunda sorunlar yasiyoruz. Bize göre, ‘masa degil, yasa sorunludur.’ Bu yasa degismedikçe, kamu çalisanlarina toplu sözlesme ve grev hakki verilmedikçe, gelecek yilki toplu görüsmelere katilmayacagimizi ve bu konuda kararli oldugumuzu bir kez daha ifade ediyorum” diye konustu.

 

Dünyanin bütün gelismis ülkelerinde muhalefet ve ana muhalefet partilerinin çalisanlar ve halk ile birlikte olup iktidari sikistirarak, kazanimlarin artmasina çalistiginin altini çizen Gündogdu, sunlari kaydetti:

“Bizdeki ana muhalefet ise, üniversite ögrencilerinin burslarini yargiya tasiyip iptal ettirdigi gibi, sendikali memurun aldigi 10 TL toplu görüsme primini de Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettiriyor. Üzülüyoruz. Dünyada yargi, hukukun üstünlügü ile aniliyorken, bizde yargiçlari atayan irade hala yarginin üzerinde gölge olmaya devam ediyor. Konunun çözüme kavusturulmasi için Maliye Bakani Mehmet Simsek’le birkaç kez görüstük. Sayin Bakan’a, dünyanin hiç bir yerinde sendikali çalisanin, sendikasizdan daha az ücret almadigini ve bu adaletsizligin bir an önce giderilmesi gerektigini ifade ederek, çözüm önerilerimizi sunduk. Devlet Bakani ve Basbakan Yarimcisi Hayati Yazici ile görüstük ve ilgililer nezdinde görüsmelerimiz devam ediyor.”

 

Gündogdu, Ergenekon terör örgütü ve bunlarin uzantilarinin halkin birlik ve beraberligini kafes planlariyla bozmak için çalistigini vurgulayarak, “Bu konudaki tavrimiz açik ve nettir. Demokratik açilim önemlidir. Terörden beslenenlerle, sehit ailelerinin gözyaslarindan siyasi rant elde etmek isteyenlerin elinden bu oyuncaklarinin alinmasi elzem bir konudur” ifadelerini kullandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen