Haber
2010-12-06 06:22:03
‘Disiplin Cezasi Almak Yöneticilik Görevinden Alinmaya ve Görev Yeri Degisikligine Gerekçe Olamaz’

Okul yöneticisinin disiplin cezasi almasini gerektirecek bir davranisinin olmasinin, yöneticilik görevinin ve yer degisikliginin yapilmasi sonu- cunu dogurmayacagi, fiilin agirligina ve mahiyetine göre karar verilmesi gerektigi gerekçesiyle Istanbul 7. Idare Mahkemesi’nde açtigimiz da- va sonuçlandi.

 

Mahkeme, her olayin mahiyetine göre islem tesis edilmesine, bir disiplin cezasi verilmesinin okul yöneticiliginden alinmasina dayanak olmayacagina hükmetti.

 

Dava dilekçesinde, üyemizin okul müdürü olarak görev yaparken, hakkinda açilan sorusturma sonucu baska bir okula ögretmen olarak atanmasina iliskin islemin, sorusturma sonucu tespit edilen fiillerin yer degisikligi gerektirmedigi, sorusturmanin usulüne uygun yapilmadigi, lehine hususlarin dikkate alinmadigi ve sorusturmanin süresinde bitirilmedigi, okul müdürlügünün açik hale getirilmeye çalisildigi, yöneticilik görevinden alinarak ögretmen olarak atanmasiyla magdur edildigi belirtildi.

 

Istanbul 7. Idare Mahkemesi, üyemizin, sübuta eren eyleminin sadece disiplin cezasini gerektirecek bir mahiyet tasimasi, naklen tayin müessesesinin cezalandirma amaçli kullanilamayacagi, ayrica yöneticilik görevinden alinmasini gerektirecek nitelikte ve agirlikta olmamasi nedeniyle dava konusu islemde kamu yarari ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlik bulunmadigina karar verdi.

 

 Ilgili Karar

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen