Haber
2010-01-12 06:20:23
‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Il Suralari’ndan Sonra Bölge Suralarini da Yaptik

Egitim çalisanlarinin kendi sorunlarini tespit etmeleri ve bunlara yönelik çözüm önerileri ortaya koymalari amaciyla gerçeklestirdigimiz “Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi”nin ikinci asamasi olan Bölge suralarini, çevre illerden Komisyon baskanlarinin da katilimiyla yaptik.

 

Egitimin önemine inanan ve bu inanci en üst düzeyde tasiyan Egitim-Bir-Sen, egitimin önceligini de önemsemektedir. Bu baglamda, kuruldugumuz günden bugüne sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle egitimin önemine, önceligine, niteliginin artirilmasina dikkat çekerek, bu yönde birçok çalisma gerçeklestirdik.

 

Geçen yillarda yaptigimiz ‘Ögretmen Sorunlari Arastirmasi’, ‘Egitim Çalisanlarinin Yol ve Barinma Memnuniyeti Arastirmasi’ ve son olarak geçen yil 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde kamuoyuyla paylastigimiz ‘Ögretmenlerin Meslek Memnuniyeti Arastirmasi’, egitim camiasi tarafindan takdir gören çalismalar olmustur.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve sorunlarin çözüm yollari, ancak bu sorunlara muhatap kisilerin duyarliliklari, talepleri, katkilari ve sorumlu yaklasimlariyla mümkün olacaktir. Örnek hizmetlere ve ilklere imza atan bir sendika olarak, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler olusturalim; hizmet kolumuzda görevli tüm egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafindan yapilmasinin aracisi olalim istedik. Bu hizmeti, Türkiye’de ilk defa yine birçok ilkte oldugu gibi Egitim-Bir-Sen olarak bizler gerçeklestiriyoruz.

 

Çalismanin anlamli ve verimli olmasi, ülkemizin her yerinde görev yapan egitim çalisanlarini kapsamasi ve ortaya basarili sonuçlar çikarmasi için üç asamali olarak düsündügümüz suranin ilk asamasi olan Il suralarini 5 Aralik ve 12 Aralik 2009 tarihlerinde yapmistik.

 

Suranin ikinci asamasi olan Bölge suralarini da Gaziantep, Konya, Kayseri, Istanbul, Bursa, Erzurum, Diyarbakir, Izmir, Trabzon, Çorum ve Karabük’te gerçeklestirdik.

 

Çalismalarimizla Tarihe Not Düsüyoruz

Gaziantep Bölge Surasi, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla Erdem Koleji’nde yapildi. Surada bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, çocuklarimiza, haksizliklara karsi nasil mücadele edeceklerini ögretmemiz gerektigini ifade ederek, “Sözlesmeli, vekil ve ücretli olarak çalisan ögretmenlerimiz bu sartlarda saglikli ders veremezler. Bu durum derhal düzeltilmelidir” dedi.

 

Insana verilmesi gereken önem çerçevesinde çalismalarina gece-gündüz demeden devam ettiklerini kaydeden Gündogdu, sendikaciligin insanlik için, ülke sorunlarinin çözümü için yapilmasindan yana olduklarini kaydetti.

 

Egitim-Bir-Sen’in büyük isler basardigini vurgulayan Gündogdu, Genel Merkez olarak, Türkiye tarihinde bir ilk olan Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi düzenlediklerini hatirlatarak, “Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi”nin da yine ilk defa Egitim-Bir-Sen tarafindan yapildigina dikkat çekti.

 

Bu tür çalismalarin tarihe not düsme, demokratiklesmeye katki sunma oldugunu belirten Gündogdu, egitime katki olan bu tür çalismalarinin devam edecegini dile getirdi.

 

Gaziantep Sube Baskanimiz Zekeriya Efiloglu ise, Egitim-Bir-Sen’in sadece isteyen degil, ayni zamanda çözüm önerileri sunan bir sendika oldugunu belirterek, “Sendikamiz kuruldugundan beri sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle egitimin önemine ve önceligine dikkat çeken programlar gerçeklestirdi. Bu dogrultuda yaptigimiz önemli çalismalara bir yenisini ekleyerek, bu surayi gerçeklestiriyoruz. Bu programlarda ögretmenlerimizin yasadigi sorunlari anlatarak, bunlarin nasil çözüme kavusacagini belirtiyoruz” seklinde konustu.

 

Ilkeli ve Degerleri Esas Alan Bir Sendikacilik Yapiyoruz

Konya Bölge Surasi, milletvekilleri Sami Güçlü, Hüsnü Tuna, Meram Belediye Baskani Serdar Kalayci, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ile Konya, Ankara 1, 2, 3 ve 4 No’lu, Afyonkarahisar, Aksaray, Isparta, Burdur ve Antalya Sube temsilcilerimizin katilimiyla MÜSIAD Konya Sube binasinda yapildi.

 

Surada bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, sendikaciligi bir hak ve adalet mücadelesi olarak gördüklerini belirterek, Egitim-Bir-Sen’in ilkeli, gerçekçi, degerleri esas alan sendikacilik yapmaya devam edecegini söyledi. Etyemez, sözlerini söyle tamamladi: “Üyelerimiz ve teskilatimiz ile güçlüyüz. Bu çalismalarla teskilatimizdan güç aliyoruz. Bu gücü ve birikimi, egitim çalisanlarinin haklarini korumak için mücadele ederken, yanimizda hissetmemiz önemlidir.”

 

Konya Sube Baskanimiz Latif Selvi, illerden gelen raporlarin, temsilci delegeler tarafindan yeniden irdelenerek, çalismalarin birlestirilip Bölge Sura kararina dönüstürülecegini dile getirerek, “Gelecegimizi birlikte kurmak ve ülke egitiminin gelecegini sekillendirmek için meslegin mensuplari olarak birikimimizi katkiya dönüstürmek amaciyla, bu çalismalari egitimin tüm alanlarinda periyodik olarak sürdürecegiz” degerlendirmesinde bulundu.

 

Egitim Sisteminin Paradigma Degisikligine Ihtiyaci Vardir

Kayseri Bölge Surasi, Tepe Restaurant’ta yapildi. Toplantiya, Kayseri’nin yanisira Sivas, Nevsehir, Yozgat, Nigde ve Nevsehir illerinin komisyon sözcüleri, Sube baskanlari ve Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer katildi. 6 ilin komisyon sözcüleri, seçtikleri baskanlarla biraraya gelerek, komisyonlar halinde Bölge Sura Toplantisi yaptilar. Çalismalar rapor haline getirilerek, ögleden sonraki oturumlarda komisyon baskanlari tarafindan katilimcilara okundu.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, burada yaptigi konusmada, emegin sayginliginin, aydinlik yarinlarin ancak ülkemizin demokratiklesmesiyle mümkün olacagini kaydetti. “Bugünkü egitim sistemimiz, ne yazik ki, kaliteli insan yetistirmeye degil, sinavlara ögrenci hazirlamaya dönük bir çabayi yansitmaktadir” diyen Özer, “Egitim sistemimizin bir paradigma degisikligine ihtiyaci oldugu inkar edilemez bir gerçektir. Sistem, tek tip insan yetistirme amacina endekslenmistir. Egitimde, egitim felsefesini yeniden kuracak bir reforma ihtiyaç vardir” ifadelerini kullandi.

 

Özer, egitim çalisanlarinin ekonomik sartlarin disinda özlük haklarina ve çalisma ortamlarina iliskin çözüm bekleyen pek çok sorununun bulundugunu vurguladi.

 

Kayseri Sube Baskanimiz Aydin Kalkan ise, egitimin önemi, önceligi ve niteliginin ancak egitim çalisanlarinin görevlerinin basina sorunsuz olarak gitmeleriyle daha anlamli bir boyut kazanacagini ifade ederek, “Dolayisiyla egitimdeki sorunlar da en aza indirilmis olacaktir. Egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve sorunlarin çözüm yollari ise ancak bu sorunlara muhatap kisilerin duyarliliklari, talepleri, katkilari ve sorumlu yaklasimlariyla mümkün olacaktir” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin Demokratik Bir Sisteme Kavusmasinin Mücadelesini Veriyoruz

Istanbul Bölge Surasi, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’in katilimiyla yapildi. Istanbul 3 No’lu Subemizin ev sahipligi yaptigi surada, Istanbul’daki subelerimizin yanisira Marmara Bölgesi’ndeki diger illerden gelen komisyon baskanlarinin da katilimiyla 8 ayri komisyon halinde çalismalarini Zübeyde Hanim Ögretmenevi’nde tamamladi.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Egitim-Bir-Sen’in, kurulusundan bugüne geçen 18 yilda çalisanlarin ekmegini büyütmekle özgürlük alanlarinin genisletilmesinin birbirine paralel gelisme kaydettigi kanaatinden hareketle ülkemizin tam manasiyla demokratik bir sisteme kavusmasinin mücadelesini verdigini vurgulayarak, “Ülke insaninin yasam kalitesini düsüren pek çok sorunun demokratik sivil bir anayasanin bulunmayisindan kaynaklandigi, 12 Eylül Anayasasi’nin tamamen kaldirilarak, milletin mutabakatinin saglandigi yeni bir anayasanin hazirlanmasi gerektigi vurgusu sürekli dillendirilmistir” diye konustu.

 

Battal, bu anayasada olmazsa olmazlarimizin, “Egitim-ögretim ve çalisma hayatinin önündeki kilik kiyafet dayatmasinin kaldirilmasi, din egitiminin önündeki engellerin kaldirilmasi, kamu çalisanlarina grevli-toplu sözlesmeli sendikal hak taninmasi ve memurlara dayatilan siyaset yasaginin kaldirilmasi” oldugunu kaydetti.

 

Istanbul 3 No’lu Sube Baskani Ahmet Yurtman, egitimin önemi, önceligi ve niteliginin ancak egitim çalisanlarinin görevlerinin basina sorunsuz olarak gitmeleriyle anlamli bir boyut kazanacagini dile getirerek, “Dolayisiyla egitimdeki sorunlar da en aza indirilmis olacaktir. Egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve sorunlarin çözüm yollari ise ancak bu sorunlara muhatap kisilerin duyarliliklari, talepleri, katkilari ve sorumlu yaklasimlariyla mümkün olacaktir” dedi.

 

Yurtman, daha önceleri hiçbir kurum tarafindan gerçeklestirilemeyen, herkesin, her kurumun bir baskasi tarafindan yapilmasini bekledigi bu hizmeti, Türkiye’de ilk kez Egitim-Bir-Sen’in gerçeklestirdigini bildirdi.

 

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mukadder Gürsoy da bir selamlama konusmasi yapti. Konusmalarin ardindan komisyon çalismalarina geçildi.

 

Sendikaciliga Akademik Bir Hüviyet Kazandirdik

Bursa Bölge Surasi, Bursa Subemizin ev sahipliginde yapildi. Bursa, Eskisehir, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Balikesir ve Çanakkale Sube baskanlari ve Komisyon baskanlariyla, Milletvekili Hayrettin Çakmak, Sedat Kizilcikli, Vali Yardimcisi Selman Yenigün, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Recai Albay, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Il ve Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri, okul yöneticileri ve çesitli sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin katildigi toplantida konusan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Egitim-Bir-Sen’in 18. kurulus yildönümünü yasadigimiz bu günlerde Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i rahmetle andigini söyledi.

 

Yildirim, 18 yil önce dikilen bu fidanin bugün 150 bin üyeye sahip bir çinara dönüstügünün altini çizdi. Bu anlamda sendikaciliga akademik bir hüviyet kazandirdiklarini anlatan Yildirim, “Egitim Felsefesi Kongresi, Egitim suralari, Anket arastirmalari ve Egitime Bakis dergimizle vizyon üretiyoruz. Biz sorunlari tespit ediyor ve çözümüne dair çalismalar yapiyoruz” diyen konustu.

 

Bursa Sube Baskanimiz Numan Seker, Milli Egitim Bakanligi’nda 800 bin egitim çalisani, üniversitelerde ise 100 bin ögretim üyesi oldugunu hatirlatarak, sunlari ifade etti: “Türkiye’de 2 milyon memurun neredeyse 1 milyonu bu iki alanda bulunuyor. Düzenledigimiz suralarla bir milyon insanin sikintilarina çare bulmaya çalisiyoruz. 7 ilde olusturulan raporlar Bölge suramizda harmanlanip degerlendirildi. 6-7 Mart’ta Ankara’da yapilacak olan Sura Genel Kurulu’nda bütün sikintilar rapor haline getirilecek. Hazirlanan rapor Milli Egitim Bakanligi’na ve YÖK’e sunulacak. Bunlarin takipçisi olacagiz. Sendika olarak bunu bir anketle de yapabilirdik. Ama bu çalismada 6-7 bin kisi görev aldi. Bu kadar kisinin çikardigi rapor, gerçekten ciddi bir rapordur.”

 

Egitim Çalisanlari Görmezden Gelinerek Egitimin Sorunlari Çözülemez

Erzurum Bölge Surasi, Palan Otel’de gerçeklestirildi. Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Agri, Ardahan, Kars, Igdir, Mus, Erzincan ve Bayburt Sube baskanlari ve Yönetim Kurulu üyeleri ile komisyon baskanlarinin katildigi surada, Il suralarinda hazirlanan raporlar ele alindi.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Türkiye’de bugüne kadar gerek Milli Egitim sistemini gerekse üniversiteleri gelistirmeye dönük pek çok proje hazirlandigini, ancak egitim-ögretim ve bilim hizmetlerinde beklenen sonuçlarin bir türlü alinamadigini belirtti. Egitimin, bilimin tasiyici unsuru olan kisilerin sorunlarini görmezden gelerek, egitimin sorunlarinin çözümünün mümkün olmayacagini dile getiren Tektas, “Iste yaptigimiz bu sura ile egitim çalisanlarinin sorunlari, çözüm önerileriyle birlikte tespit edilerek ilgililerin dikkatine tasinacaktir. Çalisanlarin sorunlari ne kadar asgariye indirilecek olursa, egitim-ögretim-bilim faaliyetlerinde de o kadar ilerleme oldugu dogal olarak görülecektir, hissedilecektir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Erzurum 2 No’lu Sube Baskanimiz Zinnur Simsek, egitim çalisanlarinin sorunlarina çözüm arayisinda olduklarini söyledi. Önümüzdeki aylarda Ankara’da gerçeklestirilecek büyük suraya da hazirlik yaptiklarina dikkat çeken Simsek, “Ücret sendikaciligi yapmiyoruz. Üyelerimizin ve ülkemiz egitiminin sorunlarini tespit edip masaya yatiriyoruz. Genel Merkez ise sura kararlarini derleyip hükümet ve Milli Egitim Bakanligi nezdinde çözüm önerileri ortaya koyacak” dedi.

 

Sorunlarin Çözümü Için Gücümüzü Kullanacagiz

Diyarbakir Bölge Surasi, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, 11 ilden gelen Sube yönetimleri ve komisyon üyelerinin katilimiyla Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi’nde yapildi. Komisyon üyeleri, kendi aralarindaki çalismalari tamamladiktan sonra ortak salon toplantisina geçildi. Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, sendika olarak her zaman ilkleri gerçeklestirdiklerini ifade ederek, geçen yil Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi gerçeklestirildigini, bu yil da egitim çalisanlarinin sorunlari ve çözüm önerileri suralarinin yapildigini dile getirdi. Egitim çalisanlarinin sorunlarinin çok büyük oldugunu belirten Çakirci, bu sorunlari net bir sekilde ortaya çikarmak ve çözüm önerileri sunmak amaciyla biraraya geldiklerini bildirdi. Çakirci, gerçeklestirilen Bölge suralari sonucunda ortaya konulan sorunlarin çözümü için gerekli girisimlerde bulunacaklarini, sendikamizin büyük bir örgüt oldugunu, sorunlarin çözümü için bu gücünü kullanacagini sözlerine ekledi.

 

Diyarbakir Sube Baskanimiz Yasin Yildiz, egitimin herkes için öncelikli bir sorun olarak kabul edilmesi gerektiginin altini çizerek, söyle konustu: “Kurulusundan bu yana egitimi en öncelikli sorun olarak gören sendikamiz, egitim sorunlarinin çözümü noktasinda pek çok etkinlik gerçeklestirmistir ve bundan sonra da gerçeklestirmeye devam edecektir. Ayrica Toplam Kalitenin gerçek- lesebilmesi için egitim çalisanlarinin sorunlarinin giderilmesi ve memnuniyetlerinin maksimum düzeye çikarilmasi gerekmektedir.”

 

Ortaya Koyacagimiz Düsüncelerin Takipçisi Olacagiz

Izmir Bölge Surasi, Il Milli Egitim Müdür Vekili Ismail Çetin, Aydin Sube Baskanimiz Mehmet Sirinkaya, Denizli Sube Baskanimiz Ahmet Sert, Manisa Sube Baskanimiz Abdülnasir Simsek, Usak Sube Baskanimiz Sanli Saruhan, Mugla Sube Baskan Vekilimiz Ramazan Sarihan, Konak, Karabaglar ve Bergama Ilçe Milli Egitim müdürleri, Memur-Sen’e bagli sendika baskanlari, çok sayida egitimci, akademisyen ve egitim yöneticisinin katilimiyla Hasan Saglam Ögretmenevi’nde yapildi.

 

Bölge Surasi’nda ortaya koyulan problemler ve çözüm önerileriyle ilgili raporlari gerekli mercilere ulastiracaklarini ve takipçisi olacaklarini kaydederek, sözlerine baslayan Izmir Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak, “Türkiye’de ilk defa egitim-bilim-hizmet kolunda çalisanlarin sorunlarini ve çözüm önerilerini masaya yatiriyoruz. Ortaya koyacagimiz düsüncelerin takipçisi olacagiz, hayata geçmesi için mücadele edecegiz. Kamu çalisanlarinin ortak sorunlari var. Ekonomik haklarin gelistirilmesi, özlük haklarin genisletilmesi ve özgürlüklerin önünün açilmasi bunlarin basinda gelmektedir. Çalisanlar bu alanlara vurgu yapiyor, biz de sendika olarak öteden beri bu dogrultuda çalisiyoruz. Geçen ay düzenlenen Il Surasi’nda ortaya koyulan sonuçlari, burada tekrar irdeleyecegiz” seklinde konustu.

 

Il Milli Egitim Müdür Vekili Ismail Çetin ise, sunlari söyledi: “Egitim çalisanlarinin sorunlariyla ilgili bir programda yer almaktan dolayi mutluyum. Çesitli sorunlar var ama onlar olmasa, sendikalara ihtiyaç olmazdi. Harcanan bu çabalar, söz konusu sorunlarin sona ermesi ve her seyin daha iyi olmasi içindir.”

 

Geçen ay il bazinda yapilan suralarda hazirlanan sonuç raporlari, bölge surasinda tahlil edildi. Egitim çalisanlarina iliskin konular, komisyonlar tarafindan masaya yatirilarak çözüm önerileri için çalisma yapildi ve Sura Genel Kurulu için raporlar hazirlandi.

 

Kamu Çalisanlarina Toplu Sözlesme ve Grev Hakki Verilmelidir

Çorum Bölge Surasi, Çorum Subemizin ev sahipliginde, Belediye Baskan Yardimcisi Zeki Gül, Amasya, Çorum, Kirikkale, Samsun, Sinop, Tokat Sube baskanlarimiz ve üyelerimizin katilimiyla gerçeklestirildi.

 

Çorum Sube Baskanimiz Erol Kavuncu, demokratiklesmesi ve sosyo-ekonomik gelismesini tamamlamis, dünya ülkeleri ile rekabet edebilen güçlü bir Türkiye’nin, millet olarak herkesin ortak arzusu oldugunu ifade etti.

 

“Bundan hareketle sivil anayasa çalismalarinin bir an önce basla- tilmasini istiyoruz” diyen Kavuncu, “Vatandasina potansiyel suçlu muamelesi yapmayan, ona güvenen, özgürlükçü, devleti kutsayip vatandasi devlete kul gibi görmeyen, önce insan diyen bir anayasa, bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandi.

 

Yeni hazirlanacak anayasada kamu çalisanlarina toplu sözlesme ve grev hakki taninmasini isteyen Kavuncu, kamu çalisanlarina toplu sözlesme ve grev hakki taninmadan yapilacak hiçbir degisikligin, kamu çalisanlarinin hiçbir sorununun çözümüne katki saglamayacagina inandiklarini vurguladi. Kavuncu’nun konusmasinin ardindan suraya geçildi.

 

Sorunlara Ancak Ortak Akilla Çözüm Üretilebilir 

Karabük Bölge Surasi, Karabük, Bolu, Zonguldak, Çankiri, Kastamonu ve Bartin Il suralarinda seçilen delegelerin katimiyla yapildi.

 

Egitim çalisanlarinin yogun ilgi gösterdigi surada konusan Karabük Sube Baskanimiz Mustafa Cünük, Türkiye’de ilk kez egitim çalisanlarinin kendi sorunlarini ortak akilla tespit ederek, çözüm önerilerini ortaya koydugunu anlatarak, su degerlendirmeyi yapti: “Egitimin her kademesinde çalisan arkadaslarimiz burada. Ögretmenlerimiz, akademisyenler, yöneticiler, hizmetli arkadaslarimiz, Sube Müdürü ve müfettislerimiz ‘daha güzel bir çalisma ortamini, insanca bir yasam sürdürebilecek ücreti, daha güzel bir egitim ortamini ve daha özgür bir Türkiye’yi nasil olusturabiliriz’ sorusunun cevabini olusturmaya çalisacaklar. Biz ortak akla önem veriyoruz. Sorunlara ancak böyle çözüm üretebilecegimizi biliyoruz. Egitim çalisanlari kendi sorunlarina sahip çiktiklari sürece çözemeyecekleri hiçbir problem yoktur. Yeter ki küçük hesaplar yapmayalim.”

 

Karabük milletvekilleri Mustafa Ünal, Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal da birer selamlama konusmasi yaptilar.

 

Konusmalardan sonra komisyon çalismalarina geçildi. Sekiz ayri komisyon, egitim çalisanlarinin sorunlarini masaya yatirdi. Komisyon raporlarinin okunmasiyla toplanti sona erdi.

 

Sorunlarimizin Tanimini ve Çözümünü Baskalarina Havale Etmemeliyiz

Trabzon Bölge Surasi, Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde gerçeklestirildi. Trabzon Sube Baskanimiz Arslan Balta, degisen ve gelisen dünyanin ihtiyaçlari, istekleri, insanlar arasi iliskiyi ve iletisimi de degistirdigine dikkat çekerek, “Bu sebeple her an kendimizi gözden geçirmek durumundayiz. Zamani idrak etmek, zamanin ruhuna uygun isler yapmaya bizi zorlamaktadir. Varliginizi devam ettirmenin, ayakta kalmanin ön sarti da budur. Bu bilinçle, faaliyet gösterdigimiz sendikacilik alanina katki sagliyor, zenginlik kazandirmak için gayret gösteriyoruz. Amacimiz, hem sendikacilik hem de egitim-ögretim alaninda birlikte yeni vizyon olusturmak, sorunlarimizi kendimiz tanimlamak ve çözüm üretmektir” seklinde konustu.

 

Balta, sorunlarin tanimini ve çözümünü baskalarina havale etmeleri durumunda bunun eksik tanimlanacagina ve çözümün de yetersiz olacagina inandiklarini kaydetti. Katilimci demokrasinin geregi olarak surayi, yukaridan asagiya degil, asagidan yukariya isleterek alisilmisin disina çiktiklarini düsündüklerini anlatan Balta, sunlari söyledi:

“Sendikaciligin özünde, ekonomik ve özlük haklan mücadelesi olsa da, bizler sendikaciligi sadece bu mücadele çerçevesinde yapmadik, bundan sonra da yapmayacagiz. Çünkü, çagdas sendikacilik için bu misyon yeterli degildir. Gelisen ve degisen sartlar çerçevesinde ve ülke gerçegini de göz önünde bulundurarak, bu alana yeni bir soluk, farkli bir bakis getirmek zorundayiz.”  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen