Haber
2010-01-08 06:20:19
‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi’nin Ikinci Asamasini Gerçeklestiriyoruz

“Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi”nin ikinci asamasi olan Bölge suralarini, çevre illerden Komisyon baskanlarinin da katilimiyla 9 Ocak 2010 tarihinde yapiyoruz.

 

Egitimin önemine inanan ve bu inanci en üst düzeyde tasiyan Egitim-Bir-Sen, egitimin önceligini de önemsemektedir. Bu baglamda, kuruldugumuz günden bugüne sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle egitimin önemine, önceligine, niteliginin artirilmasina dikkat çekerek, bu yönde birçok çalisma gerçeklestirdik.

 

Geçen yillarda yaptigimiz ‘Ögretmen Sorunlari Arastirmasi’, ‘Egitim Çalisanlarinin Yol ve Barinma Memnuniyeti Arastirmasi’ ve son olarak geçen yil 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde kamuoyuyla paylastigimiz ‘Ögretmenlerin Meslek Memnuniyeti Arastirmasi’, egitim camiasi tarafindan takdir gören çalismalar olmustur.

 

Egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve sorunlarin çözüm yollari, ancak bu sorunlara muhatap kisilerin duyarliliklari, talepleri, katkilari ve sorumlu yaklasimlariyla mümkün olacaktir. Örnek hizmetlere ve ilklere imza atan bir sendika olarak, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler olusturalim; hizmet kolumuzda görevli tüm egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafindan yapilmasinin aracisi olalim istedik. Bu hizmeti, Türkiye’de ilk defa yine birçok ilkte oldugu gibi Egitim-Bir-Sen olarak bizler gerçeklestiriyoruz.

 

Çalismanin anlamli ve verimli olmasi, ülkemizin her yerinde görev yapan egitim çalisanlarini kapsamasi ve ortaya basarili sonuçlar çikarmasi için üç asamali olarak düsündügümüz suranin ilk asamasi olan Il suralarini 5 Aralik ve 12 Aralik 2009 tarihlerinde yaptik.

 

Il suralarindaki müzakereler sonucunda hazirlanan raporlar, komisyon baskanlari tarafindan bölgelere yansitilacak. Bölge suralari 9 Ocak’ta su illerde yapilacak: Istanbul, Karabük, Bursa, Izmir, Konya, Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Diyarbakir, Kayseri ve Çorum.

 

6/7 Mart 2010’da ise Ankara’da Sura Genel Kurulu yapilacaktir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen