Haber
2010-12-31 06:22:12
‘Egitim ve Insani Bilimler’ Dergisinin Ikinci Sayisi Çikti

‘Akademik Sendikaciligin’ en güzel örneklerini sunan sendikamiz, ‘Egitim ve Insani Bilimler Dergisi: Teori ve Uygulama’ isimli hakemli bir dergi ile bir ilke daha imza atti.

 

Simdiye kadar, ‘Kendimiz ve insanlik ailesi için en iyi olani teklif edebilmeliyiz’ düsüncesi, temel ilkelerimizden biri oldu. Bu yüzden, sürdürülebilir küresel uygarligin kurulmasini saglayacak en önemli araçlardan biri olan bilgi, bizim vazgeçilmez müttefikimiz olarak yolumuzu aydinlatti.

 

‘Akillarimizi baska akillarla bulusturma’ stratejisinin mündemiç oldugu sendikal yaklasimimiza uygun olarak “Egitim ve Insani Bilimler: Teori ve Uygulama Dergisi”ni akademik dünyaya kazandirdik.

 

Egitim bilimleri ve ögretmen yetistirme basta olmak üzere, egitim ve insani bilimlerin bütün alanlariyla ilgili disiplinlerarasi teorik ve uygulamali çalismalari yayimlamak amaciyla çikardigimiz derginin ikinci sayisini da akademik camiayla bulusturduk.

 

Derginin ikinci sayisinda, M. Bahaddin Acat ve S. Koza Çiftçi’nin “Kirsal Bölgelerde Ögrenim Gören Ögrencilerin Matematige Iliskin Algilarinin Degerlendirilmesi”, Gökhan Bas’in “Ilkögretim Okulu Ögretmenlerinin Örgütsel Adalet ve Örgütsel Güven Düzeyleri Arasindaki Iliski”, Cemil Oruç “Okul Öncesi Dönem Çocugunda Ahlaki Degerler Egitimi”, Yener Özen’in “Televizyon’un Ilkögretim 7. Sinif Ögrencilerinin Meslek Seçimiyle Ilgili Algilarina Etkisi”, Duncan Waite ve Susan F. Waite’nin “Corporatism and its Corruption of Democracy and Education” baslikli yazilari yer aliyor.

 

Egitim ve Insani Bilimler: Teori ve Uygulama Dergisi’nin sayilarina www.egitimbirsen.org.tr adresinden ulasilabilir.

 

Dergiye gönderilecek yazilarin niteligi ve yazi yayimlama kosullariyla ilgili olarak egitimbirsen@egitimbirsen.org.tr adresinden irtibata geçilebilir.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen