Haber
2010-06-02 06:50:55
‘Katil Israil’e Lanet, Filistin’e Özgürlük’ Mitingi Pazar Günü Yapilacak

Memur-Sen, Hak-Is, Anadolu Gençlik Dernegi, Mazlum-Der, IHH ve Alperen Ocaklari tarafindan organize edilen ‘Katil Israil’e Lanet, Filistin’e Özgürlük’ mitingi, 6 Haziran Pazar günü saat 16.00'da, Ankara Sihhiye Meydani’nda yapilacak.

 

Mitingle ilgili Hak-Is Genel Merkezi’nde bir basin toplantisi düzenlendi. Toplantida konu- san Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 6 örgütle miting karari aldiklarini ifade ederek, bu mitingle Israil devletinin katliamini kinarken, Filistin’e destek vermeyi amaçladiklarini söyledi. Gündogdu, Ankara çevresinde bulunan 35 ildeki teskilatlarini da mitinge dahil ettiklerini kaydetti.

 

Israil’in yillardir bir magduriyet yasattigina dikkat çeken Gündogdu, “Insani yardima yapilan saldiri, bir sorumluluk ortaya çikarmistir. Basin özgürlügü ayaklar altina alinmistir. Gözaltina aldiklari kisilerin insani ihtiyaçlarini bile karsilamayan bir Israil ile karsi karsiyayiz” dedi.

 

Düzenleyecekleri mitingde, Filistin’e uygulanan her türlü ambargonun kaldirilmasi, sorunun kalici çözümü için, dünya ülkelerinin Filistin’i tanimasi ve bu önerileri gerçeklesene kadar, dünya devletlerinin Israil’e ambargo uygulamasini isteyeceklerini belirten Gündogdu, “Kulak çekmeyle geçistirilmeyecek bir olayla karsi karsiyayiz. Ekonomik ambargolar basta olmak üzere, Israil’in bir daha yanlislik yapmamasi için gerekli bütün müeyyideler uygulanmalidir” seklinde konustu.

 

Sehit cenazelerinin geldigi, vatandaslarimizin ülkelerine döndügü zaman bu hassasiyetimizin sona ermemesi temennisinde de bulunan Gündogdu, ödenen bedelin karsiliksiz kalmamasini istediklerini dile getirerek, bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluslarini mitinge destek olmaya çagirdi.

 

Hak-Is Genel Baskani Salim Uslu ise, vicdan sahibi herkesin bu mitinge duyarlilik göstererek katilacagina inandigini söyledi. Uslu, “Yürekli ve vicdanli insanlarin, Gazzeli insanlarin yasadigi sikintilari görmek, onlara insani yardim ulastirmak ve en önemlisi Israil’in yillardir süren ablukasini kaldirma eylemi kanli bir biçimde bastirilmistir. Israil korsanligi ile karsi karsiya gelinmistir. Vicdan sahibi insanlik bu olayda duyarliligini ortaya koyuyor. Biz de Pazar günü Sihhiye’de olacagiz” diye konustu.

 

Yillardir cografyasina adalet götürmüs ecdadin evlatlari olarak, Gazzelilere yalniz olmadiklarini haykiracaklarini anlatan Uslu, Pazar günü düzenlenecek mitingin özel islerden önemli oldugunu, herkesin bu hassasiyeti gözeterek mitinge katilacagina olan inancini dile getirdi.

 

Anadolu Gençlik Dernegi Baskani Ilyas Tongüç, Türkiye’nin ilk kez, böyle bir olayla karsi karsiya geldigini, bütün teskilatlariyla miting alaninda olacaklarini kaydetti. Israil’in siddetinden memnun olanlarin, kendi ülkeleri içinde Israil’e toprak vermesini de teklif eden Tongüç, “Dünyaya meydan okurcasina yapilan bu pervasizliga dur denmelidir. Her türlü zorbaliga basvuran Israil yüzünden bölgede barisin saglanmamasi, Israil’in destek aldigi güçlerden kaynaklanmaktadir” ifadelerini kullandi.

 

Toplantiya katilan IHH Temsilcisi Erkan Halici ise, yasanan olaylarla ilgili bilgi verdi. Kendileri disinda yapilan açiklamalara itibar edilmemesini isteyen Halici, gemilerdeki yolcularin Hayfa’da gözetim altinda tutuldugunu, Israil’in gruplar halinde Türkiye’ye yolcu göndermek istedigini, ancak toplu halde gelinmesini istediklerini ifade etti. Halici, bunun gerekçesi olarak da, gemidekilerin sayisi ile Israil’in açikladigi sayinin ayni olmamasina, ismi listede olmayan kisilerin de gemilerle yolculuk yapmasini gösterdi.

 

Alperen Ocaklari Genel Baskani Abdullah Gürgür, bu organizasyonda görev almanin huzuru içinde olduklarini, bu bilinç ve sorumlulukla Pazar günü yapilacak mitingde ayni duyguyu yasayan herkesle bir arada olacaklarini belirtti.

 

Mitinge Katilacak Iller

Eskisehir, Bolu, Çankiri, Kirikkale, Kirsehir, Aksaray, Konya, Karaman, Nevsehir, Nigde, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Kayseri, Karabük, Zonguldak, Bartin, Düzce, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Afyonkarahisar, Isparta, Kütahya, Bursa, Yalova, Amasya, Tokat, Samsun, Denizli, Burdur, Usak, Ankara ve Sivas.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen