Haber
2010-04-16 07:20:54
‘Milletin Devleti’ Anlayisina Uygun Bir Anayasaya Ihtiyaç Var

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Tekirdag, Kirklareli ve Edirne’yi kapsayan Il Divan toplantilari ve teskilat gezileri kapsaminda gittigi Tekirdag’da yaptigi konusmada, ‘milletin devleti’ anlayisina uygun bir anayasa degisikligine ihtiyaç oldugunu ifade etti. Gündogdu, “Bir devlet, ancak hukukun üstünlügü ilkesi hakim oldugunda sosyal devlet niteligi kazanir” dedi.

 

Memur-Sen Tekirdag Il Divan Toplantisi’nda katilimcilara hitap eden Ahmet Gündogdu, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletini önemsediklerinin altini çizerek, Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazi, Çerkezi ile ülke topraklari üzerinde yasayan tüm insanlari kusatacak, ‘devletin milleti’ anlayisini terk ederek, ‘milletin devleti’ anlayisina uygun bir anayasa degisikligine ihtiyaç oldugunu vurguladi.

 

Anayasa Degisikligi Paketi’nin Bir Kazaya Ugramadan TBMM’de Kabul Edilmesini Bekliyoruz

Türkiye’nin en büyük sikintilarindan birinin hukuk devleti olamamasi oldugunu belirten Gündogdu, anayasa degisikligi paketinin birçok soruna çözüm getirecegini dile getirdi. Yarginin yerindelik denetiminin kaldirildigini, HSYK’nin bazi kararlarinin yargi denetimine açildigini ifade eden Gündogdu, degisiklik paketinin bir kazaya ugramadan TBMM’de kabul edilmesini beklediklerini söyledi.

 

Haksizliga Sessiz Kalamayiz

Dünyada yasanan haksizliklara sessiz kalamayacaklarini ve sendikaciligi belli degerler ölçüsünde yaptiklarini bildiren Gündogdu, “Insanlik ailesinin bir ferdi olarak ülkemizde ve dünyada meydana gelen haksizlik ve adaletsizliklerle insan hakki ihlallerine sessiz kalamayiz, kalmadik, kalmayacagiz” seklinde konustu.

 

1 Mayis Artik Bayram Havasinda Kutlanacak

1 Mayis kutlamalarina da deginen Gündogdu, 1 Mayis’in bundan sonra ideolojik kamplasmalara ve gerginliklere sahne olmaktan çikarak, çalisanlarin sorunlarinin konusulup, çözüm önerilerinin gelistirildigi bayram havasinda kutlanacagini söyleyerek, ‘Taksim’e çikariz, Taksim’e çikarttirmayiz’ kamplasmasiyla isçilerin, memurlarin, emekçilerin haklarinin konusulmadigi ‘gerginlik günü’ olarak bilinen 1 Mayis’in, artik normallesen Türkiye’de bir bayram havasinda, bir bayram senligi içerisinde kutlanacagini kaydetti.

 

Üyelerimizi Grup Ferdi Kaza Sigortasi Ile Sigortaladik

Üyelerinin sosyal ve ekonomik haklari için sürekli çalisma içinde olduklarini da hatirlatan Gündogdu, “Üyelerimizi grup ferdi kaza sigortasi ile sigortaladik. Onlarin risklerine teminat getirdik. Toplu görüsme priminin yeniden verilmesini saglamak için büyük bir çalisma yürüttük. Basbakan ve bakanlar nezdinde sürekli girisimlerde bulunduk. Önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edilecek yasa tasarisinin en kisa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen