Haber
2008-12-27 06:18:33
‘Milli Sairimizi’ Rahmetle Aniyoruz

Dünyadaki en hakli savaslardan birini, sömürgecilige karsi verilmis ilk Kurtulus Savasi’ni, ulusal haykirisi, direnisi, heyecani anlatan Istiklal Marsimizin Sairi Mehmet Akif Ersoy’u, vefatinin 72. yildönümünde rahmetle aniyoruz.

 

Yasadigi dönemi bütün genislik ve derinligi ile siirlerinde yansitan Mehmet Akif Ersoy, 20. yüzyilin ilk çeyreginde milletimizin içinde bulundugu acilari, sevinçleri, ümitleri ve hayal kirikliklarini manzum bir tarih, bir roman, bir hikâye, bir destan havasi içinde anlatmistir. Siirlerinde daima bu engin cografyaya ve tarihe dost kalarak, yüzyillar içinde olusan medeniyetimize vurgu yapan Akif, ayni zamanda istiklal ve istikbalimizin de yol göstericisi olmus, gelecek kutlu nesillere ait özlem ve ümidini ‘Asim’in Nesli’nde heyecanla tüm millete yansitmaya muvaffak olmustur.

 

Edebiyatçi, sair, egitimci, gazeteci, veteriner hekimi olma özellikleri ile çok yönlü kisilige sahip, toplumsal verimliligini ve topluma katkilarini üst düzeye çikarmis, etkileri kendi çagini asarak günümüze ulasmis gerçek anlamda bir aydindir Mehmet Akif.

 

O, büyük bir sair olmanin yaninda bir erdem örnegi ve gerçek bir egitimci, sivil toplumcudur. Hayatinin her safhasinda çevresine rehberlik ederek hep ilerici bir çizgiyi temsil etmistir. Kaleme aldigi Istiklal Marsi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizliginin en önemli simgelerinden biri olmustur.

 

Milletini, vatanini ve dinini seven, insanlara karsi merhametli bir mizaca sahip, sair tabiatinin heyecanlariyla dalgalanan, edebî bakimdan kiymetli siirlerin yazari, Istiklâl Marsi sairi Mehmet Akif Ersoy’u bir defa daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen