Haber
2008-09-18 07:18:15
‘Ögrenci Affi’ Meclis Yolunda

Hükümet ‘ögrenci affi’na iliskin tasariyi prensip olarak benimsedi. Tasarinin yasalasmasi durumunda, 29 Haziran 2000 tarihinden ilk yürürlüge girecegi tarihe kadar ilisigi kesilmis ögrencilere, bütün dersler için bir ögretim yili devam ve üç sinav hakki verilmis olacak.

 

Bakanlar Kurulu toplantisindan sonra açiklama yapan Devlet Bakani ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Devlet Bakani Cemil Çiçek, ‘ögrenci affi’nin gündeme geldigini ifade ederek,  Milli Egitim Bakanligi’nin tasariyi Basbakanlik’a gönderdigini söyledi.

 

Bakanlar Kurulu’nun bunu prensip olarak benimsedigini ve ilk firsatta TBMM’ye gönderilecegini anlatan Çiçek, sunlari kaydetti:

 

“Özü de sudur; yüksekögretim kurumlarinin hazirlik ve diger bütün siniflarinda ön lisans ve lisans düzeyinde ögrenim yapan ögrencilerden 29 Haziran 2000 tarihinden kanunun yürürlüge girecegi tarihe kadar, kendi istegiyle ilisigi kesilenler dahil, her ne sebeple olursa olsun ilisikleri kesilmis ögrencilere iliskilerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir ögretim yili devam ve 3 sinav hakki verilmis olacaktir, bu tasari yasalastigi takdirde.”

 

Çiçek, affin yaklasik 640 bin ögrenciyi kapsadigini dile getirerek, “Ögrenci affi en kisa sürede imzaya açilacak. Kaydi silinmis olanlara verilecek son bir firsattir” ifadelerini kullandi.

 

Egitim-Bir Sen olarak, daha önce de ifade ettigimiz gibi, ögrenci affinin kapsaminin genis tutulmasindan yanayiz.

 

Af, yüz kizartici suçlari isleyenler haricinde, YÖK’ün kuruldugu günden bu yana bu tür magduriyete ugramis olanlarin tamamini kapsamalidir.

 

Bu anlamda çikarilacak bir affi destekleyecegimizi; kanunun açik, kucaklayici, YÖK ve üniversitelerin yönetimlerince yanlis yorumlanarak baska magduriyete mahal birakmayacak biçimde düzenlenmesini istedigimizi deklare etmistik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen