Haber
2010-11-04 06:21:38
‘Sözlesmeli Ögretmenlere Kadro’ Sözünün Sura’da Takipçisi Olduk

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sözlesmeli bir ögretmenin kendini özgür hissetmesinin ve gönül rahatligi içinde isini yaptigini düsünmesinin imkansiz oldugu bir sistemde demokratik egitim sisteminden bahsetmenin mümkün olmadigini söyledi.

 

18. Milli Egitim Surasi Genel Kurulu’nda bir konusma yapan Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlerin hemen kadroya geçirilmesi yönündeki taleplerini tekrarlayarak, her gün isten çikarilma endisesi ve korkusu içindeki bir ögretmenin egitim sistemine katki yapamayacagini vurguladi.

 

Sözlesmeli ögretmenlere verilen kadro sözünün gereginin yerine getirilmesini isteyen Gündogdu, küçük seylerle zaman kaybetmek yerine, egitim sisteminin sorunlarini çözecek köklü reformlara yönelmek gerektiginin altini çizdi.

 

Ögretmenin Yetistirilmesi, Istihdami ve Mesleki Gelisimi Komisyonu raporu olarak Genel Kurul’a gelen, ögretmenlikte sözlesmeliye dayali istihdamin desteklenmesine yönelik 8. madde, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun verdigi önergeyle söyle degistirildi:

“Ögretmenligin gelir düzeyi ve statüsünün yükseltilmesine dönük çalismalara hiz verilmeli; Ögretmen istihdaminda kadrolu, sözlesmeli, ücretli, vekil ögretmenlik gibi farkli uygulamalara son verilerek, tüm ögretmenlerin kadrolu ögretmen olarak istihdami saglanmali; mevcut sözlesmeli ögretmenler kadroya geçirilmeli; ögretmen açigini kapatmak için 150 bin ögretmen atamasi yapilmali ve katki düzeyi yüksek ögretmenler ödüllendirilmeli, ayrica zorunlu hizmet alanlarindaki egitim kurumlarinda görev yapan egitim çalisanlarina zorunlu bölge hizmet tazminati ödenmelidir.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen