Haber
2011-06-03 07:23:30
‘Sözlesmeli Personele Kadro’ Kararnamesi Imzada

Sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi yönündeki talep ve girisimlerimiz sonuç verdi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan, dün Isparta’da yaptigi açiklamada, Pazartesi veya Sali günü itibariyle sözlesmeli personeli memur kadrosuna geçirecek kararnamenin çikabilecegini ifade etti. Maliye Bakani Simsek, müjdenin çok yakinda gelecegini bildirdi.

 

Bugün ise, Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, konuya iliskin Bakanlar Kurulu kararinin kendisine ulastigini ve imzaladigini açikladi.

 

Simsek: Müjdeli Haber Çok Yakinda

Maliye Bakani Mehmet Simsek, 4/B pozisyonunda çalisan 192 bin sözlesmeli personelin kadroya alinmasina iliskin kararnameyi imzaladi.

 

‘Kamuda sözlesmeli personele iliskin çalismalarinin çok yakinda müjdeye tasinacagi’ yönünde açiklamalarda bulunan Bakan Mehmet Simsek, kamuda sözlesmeli 4/B statüsünde 70 bini ögretmen olmak üzere yaklasik 192 bin civarinda çalisan oldugunu dile getirdi.

 

Sözlesmeli personelin memur kadrosunda çalisanlara göre bazi dezavantajlari oldugunu bildigini ifade eden Simsek, bu dezavantajlarin yer degistirme hususu ve kurumlar arasi nakil ve is güvencesi oldugunu kaydetti.

 

Sözlesmeli Personelin Kadroya Atanmalarini Destekliyorum

4/B pozisyonunda çalisan sözlesmeli personelin, memur kadrosuna atanmalarini destekledigini vurgulayan Simsek, buna iliskin çalismalarinin çok yakinda müjdeye dönüsecek bir boyuta tasinacagini bildirdi. Simsek, bu konuda yapilan düzenlemeleri desteklediklerini ve yakin zamanda bu sorunun çözülecegini belirterek, her zaman oldugu gibi bu konuda da kamuoyunun beklentileri dogrultusunda bir pozisyon alacaklarini ve sorunun çok kisa zamanda çözüme kavusacagini ifade etti.

 

4/B pozisyonunda çalisan sözlesmeli personelin kadroya alinmasina iliskin kararnameyi imzalayan Maliye Bakani Mehmet Simsek, konu ile ilgili düsüncelerini bir sosyal paylasim sitesinden takipçileriyle paylasti.

 

Bakan Eroglu: Kararnameyi Imzaladik

Bu arada, Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, sözlesmeli personelin kadroya alinmasina iliskin Bakanlar Kurulu kararinin hazirlandigini açikladi.

 

Afyonkarahisar’da esnaf ziyaretinde bulunan Eroglu, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açilan sözlesmeli personele kadro verilmesi konusunun yaklasik 200 bin kisiyi ilgilendirdigini belirterek, sunlari söyledi:

“Sayin Basbakanimizin sözlesmeli ögretmen, memur, diger mühendisler, yani 4/B statüsünde olan memurlarin 657 sayili devlet memurluguna alinmasi konusunda hazirlattigi Bakanlar Kurulu karari az önce geldi, imzaladik. Bu durum, 150-200 bin kisiyi alakadar eder. Gerçekten çözülmüs olmasi beni de çok sevindirdi. Çünkü sözlesmeli elemanlar var, ayni seyi yapiyorlar, fakat onlar belli seflik, müdürlük görevlerine gelemiyorlardi. O mesele de kökünden çözülmüs olacak. Bundan dolayi Sayin Basbakanimiza çok tesekkür ediyorum.”

 

Basbakan Erdogan, Memur-Sen 4. Olagan Genel Kurulu’nda Müjdeyi Vermisti

16-17 Nisan 2011 tarihlerinde gerçeklestirilen Memur-Sen 4. Olagan Genel Kurulu’na katilan Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun, sözlesmeli kamu çalisanlarinin kadroya geçirilmesi talebine cevap vererek, sözlesmeli kamu çalisanlarini kadrolu hale getirmek için bir çalisma baslattiklari müjdesini vermisti.

 

Basbakan Erdogan, kongrede yaptigi konusmada, sözlesmeli kamu çalisanlarinin sorunlarini gidermek için ilgili bakanlarin bu konuda çalisma yaptigini dile getirerek, “Hazirligi yapip bitirdikten sonra Kanun Hükmünde Kararname’ye yetistirmeye çalisiyorlar. Girebilirse orada, aksi takdirde, 12 Haziran sonrasinda sözlesmelilerle ilgili kadro yolunu açmis olacagiz” demisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen