Haber
2009-01-09 06:18:37
‘Sözlesmeli’ Kararnamesi Geriye Gidistir

2008 yili toplu görüsmelerinde mutabakata varilan konulardan birisi de 4/B’li çalisanlarin es özrü tayin ve becayis hakkinin düzenlemesini içeriyordu. Ilgili bakanliklarca mutabakat geregi yapilan çalisma sonrasi Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslarda Degisiklik Yapilmasina Dair Taslak çalismasi Basbakanliga gönderildi.

 

Es durumu tayini ile ilgili taslakta yer alan düzenleme; bos vizeli pozisyon bulunmasi ve fiilen en az bir yil çalismis olmasi kaydiyla, sadece esi kamu çalisani olan sözlesmeli personele yer degisikligi hakki veriyor.

 

Taslak bu haliyle çiktigi takdirde, esi kamu görevlisi olmayan ögretmenlerin yer degisikligi engellenecektir. Bu durum, sözlesmeli ögretmenlere hak vermeden çok hak kaybina sebep olacaktir. Esinden ve çocugundan uzak baska illerde çalismak zorunda birakilan ögretmenlerin verimli olmasi düsünülemez. Bu durum geriye gidistir. Sözlesmeli ögretmenlerin ailesinden uzak sürgün ögretmenlige dönüsmesi hiçbir sekilde kabul edilemez. Bu konudaki magduriyetin sona ermesi için, sözlesmeli ögretmenlerin kadrolu ögretmenlerde oldugu gibi istege ve tüm özür durumuna bagli yer degistirmelerde, bos vizeli pozisyon aranmaksizin yer degisikligini sistemli bir hale getirecek sekilde düzenleme yapilmalidir.   

 

Ayrica MEB, 2009 Ögretmen Özür Durumuna Bagli Yer Degistirmede olusan sikintilari da bir an önce gidermelidir. Özür durumu yer degistirmelerde açik kurumlarin duyurulmasi sinirli tutulmamalidir. Yeteri kadar okul duyuruya açilmalidir. Il emrine atama uygulamasi geri getirilmelidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen