Haber
2008-12-26 06:18:30
‘Sözlesmeli’ye Kadro Müjdesi

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki mücadelemiz olumlu sonuçlar vermeye basladi. Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik, bir televizyon programinda, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için çalisma yaptiklarini açikladi.

 

20/11/2006 ve 21/05/2008 tarihli Milli Egitim Bakanligi’na yapilan basvurularimiz ve diger görüsmelerimizde, “Sözlesmeli ögretmenlerin tamaminin kadrolu statüsüne geçirilmesini” talep etmistik.

 

Süphesiz bu gelismedeki en büyük katki Sendikamiz tarafindan ortaya konulmustur. Egitim-Bir-Sen olarak, bugüne kadar sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçememesi nedeniyle yasadiklari sikintilari her ortamda dile getirdik. Sözlesmeli ögretmenlerin tamaminin kadrolu statüsüne geçirilmesinin, okullarimizda çalisma huzuru ve barisi açisindan ehemmiyet arz ettigini yetkili mercilere defalarca ilettik.

 

Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik, bir televizyon programinda yapmis oldugu açiklamada, belli bir plan dahilinde sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilecegini ifade ederek, “Bizde atama bölgeleri var. 1. Atama Bölgesi’nde 3 yil araliksiz çalisan ve olumsuz sicil almayan sözlesmeli ögretmenleri bu 3 yilin sonunda herhangi bir degerlendirmeye tabi tutmadan, herhangi bir sinav yapmadan kadroya alacagiz. Bu 3. Atama Bölgesi’nin geneli Dogu ve Güneydogu bölgelerini kapsiyor. 2. Atama Bölgesi’nde çalisan sözlesmeli ögretmenlerden 4 yil araliksiz çalisan kadroya geçecek. 1. Atama Bölgesi’nde zorunlu hizmet bölgesinde olan ve 5 yil burada çalisanlar kadroya geçecek” dedi.

 

Çelik, sözlesmeli ögretmenlerin zorunlu hizmet bölgesinde geçen hizmet süresini kadroya geçtiginde zorunlu hizmet bölgesinde görev süresi olarak sayacaklarini bildirerek, “Çalistigi hizmet süreleri de kadroya geçtiklerinde fiili hizmete sayacagiz. 4/B’ye tabi arkadaslarin özre bagli tayinleri kadrolular gibi yapilacak” müjdesini verdi.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadrolu ögretmenler gibi asker ögretmenlik yapabilmeleri için Milli Savunma Bakanligi ve Genelkurmay Baskanligi ile görüsmeleri sürdürdüklerini açiklayan Bakan Çelik, sözlesmeli ögretmenlerin askerliklerini tecil ettirebilmesi için de görüsmelerinin devam ettigini kaydetti.

 

Subat ayinda yapilacak 2009/1 atamalarinda 8 bin kadrolu ögretmen atamasinin yapilacagini belirten Çelik, bu yil asgari 10 bin kadrolu ögretmen atayacaklarini, sözlesmeli ögretmenler ile 2009 yilinda atanan ögretmen sayisinin 30 bini bulacagini sözlerine ekledi.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, mevcut sözlesmelilerin sartsiz olarak kadroya hemen geçirilmesini istiyoruz. Bugüne kadar birçok defa bu konuyu gündeme getirdik. Ancak bu açiklamayi, kismen de olsa, sözlesmeli ögretmenler açisindan olumlu bir gelisme olarak görüyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen