Haber
2011-11-26 06:28:45
‘Sube Avukatlari Istisare Toplantisi’ Ankara’da Yapildi

Sendikamiza bagli sube ve Genel Merkez avukatlarimiz ‘Sube Avukatlari Istisare Toplantisi’nda biraraya geldi. Ankara Içkale Otel’de gerçeklestirilen toplanti bir gün sürdü. Açilis konusmasini Genel Sekreterimiz Ahmet Özer’in yaptigi toplantinin baskanligini ise Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci yapti.

 

Açilista konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, avukata olan ihtiyaca dikkat çekerek, “Kisilerin degisen ve gelisen hayat sartlarinda kendine ait hukukun tamamini bilmesi ve takip etmeleri mümkün degildir. Eskiden mahkemelere fazla girip çikan sahislar tarafindan dava vekilligi adi altinda yapiliyordu. Günümüzde ise bu, avukatlar araciligiyla yapilmaya baslandi. Degisen hayat sartlarina baktigimizda avukatlik birçok isimizde zorunluluk haline gelmistir” dedi. Özer, “Yine son yillarda hak arama kültürünün gelismis olmasi avukata olan ihtiyaci daha da artirmistir. Sendikamiz Egitim-Bir-Sen, üyelerinin ihtiyaci olan her türlü hukuki destegi saglama adina hukuk bürosu olusturmustur. Illerde avukatlar istihdam etmis, hak aramanin en önemli unsurlarindan birini yerine getirmistir. Bu toplantida da yeni gelismeleri degerlendirmek, eylem ve söylem birligi olusturmak için buraya geldik. Toplantinin, sendikamiz ve üyelerimiz adina elde edecegimiz kazanimlarin yeserdigi bir toplanti olmasi diliyorum” seklinde konustu.

 

Üyelerimize sunulan hukuki yardimin daha kaliteli ve daha verimli hale getirilmesi ve üyelerimizin hukuki sorunlarinin çözüme kavusturulmasinda izlenecek yöntemlerin tespiti ve tayini için düzenledigimiz istisare toplantisi verimli geçti. Genel Merkez ve sube avukatlari arasinda bilgi paylasiminin yapildigi toplantida, subeler ve genel merkezimizde takip edilen davalar hakkinda görüs alis verisinde bulunuldu. Toplantida üyelere saglanacak hukuki yardimin boyutu, hukuki sorunlarin daha kisa zamanda ve üye lehine azami ölçüde çözümü noktasinda izlenebilecek yöntemler, idari davalarin nasil takip edilecegi, karsilasilan durumlarin hukuki boyutunun ne oldugu, üyeler ve kurum adina kazanilan davalarda emsal olabilecek mahiyetteki kararlarin paylasilmasinin önemi gibi çesitli konular üzerinde duruldu. Yine sube avukatlarinin üyelerimizle ilgili olarak yerelde karsilastiklari hukuki problemler ve bunlarin çözüm yollari konusundaki deneyimleri paylasilarak benzer problemlerin çözümünde hizli ve etkili çözümler üretilebilmesi için ortak hareket yollari tartisildi.

 

Toplanti, üzerinde mutabik kalinan konularin degerlendirilmesinin ardindan sona erdi. 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen