Haber
2010-01-09 06:20:21
“Baskomutan’a, Yargiya ‘Sir Oda’ Olmaz”

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Türk Ordusu’na bas- komutanlik eden Cumhur- baskani’na bile ‘sir’ olan odalarin, demokratik sistem içinde anlasilmaz oldugunu söyledi.

 

Gaziantep Subemizin yeni hizmet binasinin açilisinda konusan Ahmet Gündogdu, yeni yerlerinde hizmetlerinin insan odakli hizmete dayali bir sekilde devam edecegini belirterek, bu çerçevede çalismalarinin sürecegini ifade etti.

 

‘Sir Oda’ Kavrami Artik Literatürümüzden Çikmalidir

Gündogdu, tam demokratik bir Türkiye isteniyorsa, bunun yolunun demokratik bir anayasadan geçtigini kaydetti. Darbe lafini agzina alanlara bile ceza verilmesi gerekirken, Anayasa’daki geçici 15. madde sayesinde darbecilerin korundugunu bildiren Gündogdu, “Baskomutan’a, yargiya ‘sir oda’ olmaz, olamaz. Demokratik, sosyal hukuk devletine inaniyorsak, hukukun üstünlügüne de inanmali ve ona göre hareket etmeliyiz. ‘Sir oda’ gibi kavramlar artik literatürümüzden çikmalidir” seklinde konustu.

 

Emegin Saygin Olmasinin Yolu Tam Demokrasiden Geçiyor

“Islak imzalarla demokrasimiz islatiliyorsa, topragin altinda maden yerine silah ariyorsak, devlet sirri diye kozmik odalar bulunduruyorsak, bu demokratiklesemedigimizin resmidir” diyen Gündogdu, emegin ve ekmegin saygin olmasinin yolunun da tam demokrasiye ulasmis bir Türkiye’den geçtigini vurguladi.

 

Sendikaciligi sadece kamu çalisanlarinin haklarini savunma araci olarak görmediklerini belirten Gündogdu, “Kamu çalisanlarina sendikal hak veren 4688 Sayili Yasa, bizi Türkiye sinirlari içine hapsederken, çok sükür vicdanlarimizi sinirlayan bir yasa yok. Bu sebeple, Dogu Türkistanlilarin, Filistinlilerin de sesi olduk. Son olarak da, Ingiltere’nin, kendi ülkesinden yola çikmasini sagladigi ‘Filistin’e Yol Açik’ konvoyunun Misir’da karsilastigi durumu protesto ederek, Misir Büyükelçiligi’ne siyah çelenk biraktik. Adi mübarek olup, kendi mübarek olamayanlara tepkimizi dile getirdik” diye konustu.

 

Faydali Hizmetlere Imza Atmaya Devam Edecegiz

Sube Baskanimiz Zekeriya Efiloglu ise, Türkiye’de kendi binasi olan ilk sube olmalarinin mutlulugunu yasadiklarini dile getirerek, söyle konustu:

“Bu mutlu günümüzde aramizda bulunan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskanimiza ve Genel Merkez yönetimimize tesekkür ediyorum. Yönetim ve üyelerimizin destekleriyle tasindigimiz kendi hizmet binamizda, bundan sonra da faydali hizmetlere imza atmaya devam edecegiz.”

 

Açilisa, Gündogdu’nun yanisira, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Memur-Sen Gaziantep Il Temsilcisi Ahmet Tahiroglu, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mithat Sevin, Il Milli Egitim Sube müdürleri Mehmet Yagci, Metin Mengilli, Saglik-Sen Sube Baskani M. Ali Arayici, Bayindir Memur-Sen Il Temsilcisi Nejdet Yalçinkaya, Ulastirma Memur-Sen Il Temsilcisi Halil Dogan, Birlik Haber-Sen Il Temsilcisi I. Halil Yorulmaz, Enerji Bir-Sen Il Temsilcisi Servet Coskun, Bem-Bir-Sen Il Temsilcisi M. Salih Yildirim ve çok sayida üyemiz katildi.

 

Sendikalar Sivillesmeye Ciddi Katkilar Yapiyor

Ahmet Gündogdu, açilistan sonra Sube yöneticileri ve Merkez Ilçe temsilcilerimizin katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya katildi. Burada konusan Gündogdu, sendikalarin, Türkiye’nin demokratiklesmesi ve sivillesmesinde ciddi katkilar yaptigini belirterek, ülkenin önündeki tüm antidemokratik yasalarin ortadan kaldirilmasi için hükümete olumlu destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

 

Memurlarin, her türlü çalisma kosullari ile özlük haklarinin iyilestirilmesi konusunda yürüttükleri çalismalara devam ettiklerini anlatan Gündogdu, “Biz, üyelerimizin özlük haklari basta olmak üzere çalisma kosullarinin iyilestirilmesi ve yasanabilir bir ücrete kavusabilmeleri konusunda hükümetle didismeden belirli asgari müstereklerde biraraya gelip olumlu sonuçlar almak istiyoruz” diye konustu.

 

Türkiye’nin yasadigi sorunlarin basinda issizligin geldigine dikkati çeken Gündogdu, Türkiye’de 13 milyon dolayinda insanin issiz oldugunu vurguladi. Yüzde 13’lük issizlik oraniyla ülkede huzuru ve istikrari saglamanin imkansiz oldugunu dile getiren Gündogdu, issizlik sorununun çözümü için “terör ve darbeden geçinenlerin rantinin kesilmesi” gerektigini söyledi.

Sendika olarak yaptiklari çalismalar hakkinda katilimcilara bilgi veren Gündogdu, Ilçe temsilcilerinin çesitli konulardaki sorularini da cevaplandi.

 

Türkiye Kamburlarindan Kurtuluyor

Gündogdu, Gaziantep Subemizin yeni hizmet binasinda, Mehmet Akif Inan Salonu’nda Memur-Sen Il temsilcileri ile bir toplanti gerçeklestirdi.

 

Toplantida bir konusma yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sendikaciligi Türkiye’nin demokratiklesmesi açisindan önemsediklerini ifade etti.

 

Önceki gün Egitim-Bir-Sen Gaziantep Subesi’nin açilisini yaptiklarini, aksam da Egitim-Bir-Sen Gaziantep Ilçe temsilcileri ve yöneticileriyle toplanti yaptiklarini hatirlatan Gündogdu, bugün yaptiklari Memur-Sen Temsilciler Toplantisi ile gündeme ait konularda görüs alisverisinde bulunacaklarini kaydetti.

 

Yaptiklari bütün bu çalismalarin, kamu çalisanlarinin hakkini korumanin yaninda, sendikaciligin demokratiklesme sürecine katkisi olarak da gördüklerini vurgulayan Gündogdu, “Demokratik açilim, Ergenekon Sorusturmasi gibi gelismeler gösteriyor ki, bu ülke kamburlarindan kurtuluyor. Kamburlardan kurtulmak için demokratiklesme; demokratiklesme içinse, laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti kavramlari yerine oturmali, birlikte ele alinmalidir. Bu kavramlar birbirinden ayrildigi takdirde bir anlam ifade etmez. Laikligi amir hüküm yaparsak, dogdugu yer olan Fransa’da bile olmayan, dindarlari döven bir sopaya dönüstürmüs oluruz” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin gündemini kozmik oda ve benzer uygulamalarin mesgul ettigini de hatirlatan Gündogdu, Anayasa’nin 104. maddesine göre Cumhurbaskani’nin Baskomutan oldugunu, ancak bir yüzbasinin vakif oldugu kozmik bilgilere sahip olamadigini belirterek, “Eger iddialar dogru ise, bir erin telefon konusmasinda yakildigindan bahsettigi belgeler Baskomutan ve yargidan gizleniyor. Yüzbasi istedigi gibi gidip o belgeleri inceleyebiliyor, kozmik oda bilgisine vakif, ama basbakan vakif degil” dedi.

 

Yargi deyince akla gelen savci ve hakimlerin bile sirra vakif olmasinin engellendigini söyleyen Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Demokratik, laik, sosyal ve hukuk olunabilmesi için evrensel hukuk normlarina uyulmasi gerekir. Yargi denetimine tabi olmayan hiç bir uygulama kalmamalidir.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen