Haber
2011-10-07 07:28:20
“Göçebe Ögretmen” Uygulamasina Hayir!

Milli Egitim Bakanligi’nin personel atama ve yer degistirme islemleri ile ilgili yeni bir yönetmelik çalismasi yaptigi bilinmektedir.

 

Bakanlik, Il egitim denetmenleri, sube müdürleri ve ögretmenlerin atama ve yer degistirme islemlerini, Milli Egitim Bakanligi Personeli Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi seklinde birlestirerek, ögretmenler için iller arasi zorunlu yer degisikligi çalismasi yapmaktadir. Bu çalisma ile Milli Egitim Bakanligi’nin “göçebe ögretmen” uygulamasini hayata geçirmek istedigi anlasilmaktadir.

 

Türkiye demokratiklesirken, Milli Egitim Bakanligi’nin egitimin paydas kuruluslarinin görüsünü almadan yüzbinlerce çalisanin hayatini alt üst edecek bir düzenlemeyi, birakin hayata geçirmeyi, planlamasini dahi kabul edilebilir bulmuyoruz. Daha önceki dönemlerde bakanlikça yapilan düzenlemelerde yönetici atama ve yer degistirme, ögretmen atama ve yer degistirme gibi kamuoyunda tartisma olusturabilecek ve beraberinde yeni sorunlar getirebilecek yönetmelik çalismalarinda sendikalarin görüs ve önerileri aliniyorken, simdi, 700 bin egitim çalisaninin etkilenecegi bir düzenlemenin gizlenerek yapilmaya çalisilmasi, beraberinde büyük sorunlari da getirecektir.

 

Teskilat yasasinda yapilan degisiklikle ögretmenlerin özür grubu tayinlerinin yilda bir kez olacak sekilde sinirlandirilmasi dolayisiyla aile bütünlükleri parçalanmis egitimcilerin sorununu, okullarin bütçe problemlerini çözmek, 18. Milli Egitim Surasi kararlarini hayata geçirmek, egitimdeki vesayeti tasfiye etmek, egitim çalisanlarinin mali ve özlük haklarini iyilestirmek, egitim programlarinin yeniden gözden geçirilerek “degerler egitimi”  konusunu gündeme almak gibi önemli konular dururken, Bakanligin sorun çözmek yerine, yeni sorunlar üretir bir yaklasimla her gün egitimcileri huzursuz edecek konularla gündeme gelmesini kabul etmek mümkün degildir.

 

Egitim çalisanlarinin daha nitelikli egitim vermeleri için sorunlarinin çözümü yönünde adim atilmasi beklenirken, Bakanligin, egitim çalisanlarinin sorunlarini daha da artiracak, motivasyonlarini bozacak çalismalara girismesi egitime ve egitimcilere zarar vermekten baska bir sonuç dogurmayacaktir.

 

Bakanligi, egitim çalisanlarini huzursuz eden düzenleme ve beyanlardan uzak durmaya, egitimin paydaslarindan görüs alarak, mevcut sorunlara egilmeye davet ediyoruz.

 

Egitim hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak, “Göçebe Ögretmen” uygulamasina kesinlikle karsi oldugumuzun bilinmesini istiyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen