Haber
2010-03-06 06:20:38
“Sözlesmeli Ögretmenler Kademeli Olarak Kadroya Geçirilecek”

Milli Egitim Bakanligi Müstesari Muammer Yasar Özgül, söz- lesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalismayi tamamladiklarini ifade ederek, “Sözlesmeli ögretmenler, ka- demeli olarak kadroya geçi- rilecektir” dedi.

 

Düzenledigimiz “Egitim-Ögre- tim-Bilim Hizmet Kolu Çali- sanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi”na katilarak, bir konusma yapan Müstesar Özgül, 70 bini bulan sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalismayi tamamladiklarini ifade ederek, “Hazirladigimiz Yasa Taslagi’ni Maliye Bakanligi’na gönderdik. Kadroya geçirme islemini en kisa sürede yapacagiz. Sözlesmeli ögretmenler, kademeli olarak kadroya geçirilecektir” seklinde konustu.

 

Özgül, Kariyer Basamaklarinda Yükselmeye iliskin çalismadan da söz ederek, taslagi Maliye Bakanligi ve Adalet Bakanligi’na gönderdiklerini bildirdi. Taslagi hazirlarken yargi kararlarini da dikkate aldiklarini belirten Özgül, “Bunu da en kisa sürede çikarmayi düsünüyoruz” ifadesini kullandi.

 

Müstesar Özgül, konusmasinda, son dönemde egitime yönelik yapilanlari da anlatarak, son 5 yilda 187 bin ögretmen alimi yapildigini, 2010’da 40 bin ögretmen daha atanacagini, il içi ve iller arasi atamalari birlikte ve ayni zamanda yapmaya basladiklarini söyledi. Egitimde fiziki anlamda önemli bir mesafe alindigini, Cumhuriyet tarihinde en çok dersligin son 7 yilda yapildigini kaydeden Özgül, bunun yaninda egitimde kalitenin artirilmasi konusunda da çalismalar gerçeklestirildigini söyleyerek, soran, sorgulayan bir gençlik hedeflediklerini vurguladi.

 

Suranin, egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve çözüm önerilerinin ortaya konulmasi bakimindan aydinlatici olacagini ümit ettigini dile getiren Özgül, Egitim-Bir-Sen’in geçmiste de egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlariyla ilgili önemli çalismalar gerçeklestirdigini ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen