Haber
2015-10-30 07:58:31
850 bin üyemizle milli iradenin yanındayız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha adil bir dünya düzeninden yana taraf olduklarını belirterek, “Her türlü vesayet arayışının, terörün karşısında, milli iradenin yanındayız. Ekmek, emek, hak ve adalet için mücadele ediyoruz. Haklarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Memur-Sen İstanbul İl Temsilciliği’nin “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla “Panorama 1453” toplantı salonunda düzenlediği programda konuşan Ali Yalçın, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, 1 Kasım seçiminin ise hayati bir önem taşıdığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için istikrar, siyaseti dizayn etmeye çalışan vesayetçilerin oyunu bozmak için güçlü bir iktidar istiyoruz. Cunta ve faiz lobisinin 12 Eylül ve 28 Şubat’ta açtığı yaraların tamamen sarılması için yeni anayasa istiyoruz. Hizmet maskeli himmet lobisinin kardeşliğimizi hedef alan planlarını yırtıp atmak için tüm kurumlarda birlik istiyoruz. 17-25 Aralık ve Gezi darbe girişimleri ile 6-8 Ekim olayları bir daha yaşanmasın diye milli iradeye sahip çıkıyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi terör ve fitne ile hedef alan taşeron örgütleri bitirmek, emperyalist üst akılları dize getirmek için güçlü Türkiye istiyoruz. Suriye ve Mısır halkı özgür olsun, Kudüs kurtulsun, İslam coğrafyasında işgalciler ve diktatörler eliyle sürdürülen katliamlar son bulsun diye daha adil bir dünya düzeni istiyoruz. Onun için 1 Kasım’da tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyor, iradelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Rekorlara ve ilklere imza attık

3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına değinen Yalçın, “Memur-Sen, sendikacılık ve toplu sözleşme tarihine rekorlar ve ilklerle geçmeyi başarmıştır. Toplu sözleşmeyle emeğimizin değerini artırdık, ekmeğimizi büyüttük, mali ve sosyal haklarımızı çoğalttık, çalışma şartlarımıza ilişkin mağduriyetleri giderdik. Masada yetkisi ve etkisi olmayan Kamu-Sen ve KESK’in provokasyonlarını bozduk, her iki konfederasyonu da fiilen masadan sildik. Toplu sözleşmeyle hem insani hem de vicdani kazanımların altına imzamızı atarak, toplumsal uzlaşmaya katkı sağladık” şeklinde konuştu.

‘5’li Çete’ ile Cumhuriyet mitinglerinde milli iradeyi hedef alan yapıların bugün de yeni Türkiye’ye karşı ittifak halinde saldırıya geçtiklerini kaydeden Yalçın, “Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri ve 6-8 Ekim kalkışması bir küresel operasyondur. Küresel operasyonlarla bizi dize getireceklerini sandılar, yanıldılar. 850 bin üyemizle dimdik ayaktayız. Her türlü kirli senaryoyu, birliğimize sahip çıkarak bozuyoruz” ifadelerini kullandı. Ali Yalçın, yeniden büyük Türkiye’den yana taraf olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Biz tarafız, daha adil bir dünya düzeninden yana tarafız. Her türlü vesayet arayışının karşısındayız. Her türlü terörün karşısındayız. Milli iradenin yanındayız. Ekmek, emek, hak ve adalet için mücadele ediyoruz. İllegal yapıların irade hırsızlığının karşısındayız. Doğuştan verilen haklarımızın çalınmasına izin vermiyoruz.”

1 milyon üye hedefine ulaşmak için teşkilatımız üzerine düşeni yapacak

“Kol kola girmeye, 1 milyona en kısa zamanda ulaşmaya var mısınız” diye soran Yalçın, “111’i, 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık ve bismillah dedik. Bütün sendikalarımız bu uğurda üzerine düşenin en iyisini yapacak ve inşallah Mayıs ayında hedefimize ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Durali Baki ise, belirlenen hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını kaydetti.

Programa, AK Parti milletvekili adayları İsmail Kahraman, Fatma Benli, Ravza Kavakçı Kan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri, üyeler ve çok sayıda bürokrat katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen