Haber
2009-02-03 06:18:42
AB Proje Hazirlama ve Uygulama Egitiminin Ikinci Etabi Basladi

‘Avrupa Birligi (AB) Proje Hazirlama ve Uygulama Birimi’ çerçevesinde üyelerimize yönelik düzenledigimiz egitim programinin ikinci etabi, subelerimizden birer üyenin katilimiyla basladi.

 

Üç gün sürecek program, Pursaklar’da bulunan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Egitim Merkezi’nde, Egitim Uzmani Serdar Yilmaz’in koordinatörlügünde gerçeklestiriliyor.

 

Egitim seminerinin açilisini Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ve Milli Egitim Bakanligi AB Projeleri Koordinasyon Merkezi Daire Baskani Mahmut Tuncel yapti.

 

Burada bir konusma yapan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, AB projeleri konusunda bugüne kadar bazi kaygilar tasidiklarini belirterek, “Küresellesen dünyada bu tür projelere kayitsiz kalmak artik mümkün degildir. Yerel degerlerimizi yipratmadan projeler üretecegiz” dedi.

 

Gündogdu, ücret sendikaciligini, egitim çalisanlarinin insanca yasayabilmeleri için yaptiklarini kaydederek, “Ama hizmet sendikaciligini da önemsiyoruz. Bunun yaninda, Türkiye’nin gündemine yön veren eylemlere imza attik. Toplu görüsme masasini anlamli hale getirdik” seklinde konustu.

 

“Bir Kudüs Sairi sendikasiyiz” diyen Gündogdu, “Bunun için Israil’in Gazze’de yaptigi katliama karsi sesimizi yükselttik” ifadesini kullandi.

 

Milli Egitim Bakanligi AB Projeleri Koordinasyon Merkezi Daire Baskani Mahmut Tuncel ise, daha önce proje denince akla insaat islerinin geldigini dile getirerek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Artik kamu kurum ve kuruluslari bile is yapacagi zaman elinizdeki projelere bakiyor. Bakanlik olarak çok ciddi bir proje hazirlama birikimimiz var. Son 5 yilda AB fonlarindan en çok yararlanan kurumuz. Yaklasik 200 milyon Euro kaynak aldik. AB’nin projelerle ilgili bir politikasi yoktur. Dolayisiyla hazirlayacaginiz projelere müdahale etmiyor.”

 

Tuncel, “Egitim sendikalarimiz proje hazirlama konusunda önemli ortaklarimizdir” diyerek sözlerini tamamladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen