Haber
2010-03-05 06:20:37
ABD, Kendi Katliam Gerçeklerine Baksin

ABD Temsilciler Meclisi Dis Iliskiler Komitesi’nin 1915 olaylarina iliskin Ermeni tasarisini oylamasini ve az farkla da olsa kabul etmesini tarihi bir ayip olarak görüyor ve kiniyoruz. Tarihçilerin degerlendirmesi gereken tarihi bir olayi siyasilerin oylamasi ve karar vermesi ABD için utanç vericidir.

 

ABD Temsilciler Meclisi Dis Iliskiler Komitesi Baskani Howard Berman’in kendi istedigi karari çikartabilmek için oylama süresini uzatmasi ise tam bir komedidir.  ABD Baskani Obama ve Disisleri Bakani Clinton’un oylamanin Komite’den geçmemesi için son dakika girisimleri ise ciddiyetten uzaktir. Bu skandal karar,  normallesme sürecine giren Türkiye-Ermenistan iliskilerini olumsuz etkileyecegi gibi Türkiye-ABD iliskilerini daha çok zedeleyecek ve en çok olumsuz etkilenecek olan taraf ise ABD olacaktir.

 

Bölgesel güç olmanin yaninda Asya’dan Afrika’ya oradan Latin Amerika’ya kadar dünyanin tüm cografyasinda etkinligi artan Türkiye’nin uluslararasi olaylarda takinacagi tavir, ABD basta olmak üzere tüm dünya için önemlidir. ABD artik bu gerçegi görmeli ve 1915 olaylarini Türkiye’nin üzerinde bir santaj unsuru olarak kullanmaktan vazgeçmelidir.

 

ABD’nin söz konusu olay konusunda ciddiyetsiz tavrinin sürmesi halinde ise, Türkiye Incirlik Üssü’nü kapatmak için gerekli çalismalari baslatmalidir. Tüm silah ihaleleri iptal edilmelidir. Ayrica Türkiye BM Güvenlik Konseyi’ndeki geçici üyelik kartini iyi kullanmalidir.

 

ABD’nin, sadece son 60 yilda Japonya, Vietnam, Somali, Irak ve Afganistan’da uyguladigi ve uygulamakta oldugu katliamlar, kendisi için utanç olmaya devam etmektedir. Tüm insanliga hesap vermesi gereken ABD’nin,  1915 yilinda gerçeklesmis ve tarihçilere birakilacak bir konuyu uluslararasi bir santaj araci haline getirmesini esefle karsiliyor ve kiniyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen